Štítky: | Kraj | Magistrát | billboardy | spor | reklama |

Pojízdné Billboardy stále nezmizely, spor řeší ministerstvo

Pojízdné billboardy hyzdí ulice města. | Zdroj: Hradeckralove.cz
Pojízdné billboardy hyzdí ulice města. | Zdroj: Hradeckralove.cz

Spor o pojízdné billboardy na přívěsech, který mezi magistrátem, krajským úřadem a majiteli reklamních ploch vypukl na podzim loňského roku, stále nemá rozuzlení. Oba úřady se nemohou dohodnout na stanovisku, zda plakáty na kolech jsou, či nejsou stavbou. Nyní se do věci vložilo ministerstvo průmyslu a obchodu, které má celý spor rozhodnout.

Vloni v červnu vydal královéhradecký magistrát nařízení, které zakazovalo použití přívěsných vozíků s reklamou na celém území města. Majitelé dotčených billboardů ale své přívěsy neodstranili, městští strážníci tak všechny přestupky nafotili a předali krajskému úřadu (více o tomto sporu čtěte zde). Ten ale celou věc poslal na magistrát s tím, že se nejedná o přívěs, nýbrž o stavbu – zabraná plocha totiž převyšuje osm metrů čtverečních. „K pochybnostem, zda se v případě vozíku s reklamou jedná o stavbu či nikoli, nás vedl fakt vyplývající ze zákona, že zařízení o celkové ploše větší než 8 metrů čtverečních se považuje za stavbu pro reklamu. V této věci jsme měli s Magistrátem města Hradec Králové odlišný názor, neboť se podle nás jedná o složitější právní věc,“ řekla Deníku tisková mluvčí krajského úřadu Martina Götzová.

Vyšší autorita

Celý spor nedokázali ani právníci z krajského úřadu, ani ti z magistrátu vyřešit. Město se proto s problémem obrátilo na ministerstvo průmyslu a obchodu. „Abychom vše dopilovali a bylo to v souladu s českými zákony, podal magistrát podnět na Ministerstvo průmyslu a obchodu, ale zatím nemáme odpověď,“ řekla pro Denik.cz tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. I kraj požádal o pomoc vyšší orgány.  „Podobné informace máme z krajského úřadu, který oslovil zase ministerstvo nadřazené stavebním úřadům,“ dodala Vlčková. Nyní oba úřady čekají na vyjádření z Prahy. 

Teď nezbývá, než doufat, že vyjádření obou mibisterstev se budou shodovat. V opačném případě by se spor mohl táhnout „do nekonečna.“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
17.6.2015 20:33
Martin (neregistrovaný)
Billboard
Co furt rýpou pitomci, raději milion billboardu než 100 úprchlíkú z afryky a IS ne??? Billboard hlavy neřeže... ach jo řešte co máte pitomci z vlády a měst.. zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.4.2015 13:48
Samohrd (neregistrovaný)
Pojízdné billbordy
Čtu-li váš článek o bilbordech, musím dojít k závěru, že mluvčí Magistrátu HK a mluvčí Krajského úřadu KHK je Magdaléna Vlčková. To asi nebudeš pravda, že?
21.4.2015 16:31
Tomáš Lupínek (neregistrovaný)
RE: Pojízdné billbordy
Jejda, díky za upozornění!
17.6.2015 20:33
Martin (neregistrovaný)
Billboard
Co furt rýpou pitomci, raději milion billboardu než 100 úprchlíkú z afryky a IS ne??? Billboard hlavy neřeže... ach jo řešte co máte pitomci z vlády a měst..

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme