Štítky: | podchod |

Podchody by mohly fungovat už začátkem srpna

| autor: hradeckralove.cz

Přístřešky nad podchody na třídě Karla IV.by měly být opraveny do poloviny srpna. Městské technické služby se začátkem léta pustily do jejich rekonstrukce, aby vypadaly zase tak, jako před téměř padesáti lety. Chybět bude pouze úřadovna dopravního policisty, která v minulosti byla součástí přístřešku na rohu Střelecké ulice. Z konstrukce však zmizela už před řadou let.

„Životnost konstrukcí i střech už byla překonána. Naším cílem bylo je co nejrychleji opravit, aby byly zase funkční na desítky let,“ uvedl pro server idnes.cz mluvčí hradecké radnice Petr Vinklář.

Kvůli tomu, že se objekty nacházejí v městské památkové zóně, nelze nainstalovat úplně nové. Nové přístřešky v jiné podobě by tak vyžadovaly stanovisko památkářů, stavební povolení a podobně. Pak by byl celý proces časově daleko náročnější.

Oprava tří krytů podchodu bude královéhradeckou radnici stát 2,8 milionu korun včetně pořízení projektové dokumentace.

Stavba by měla být hotová do 18. srpna, ale je možné, že by podchody mohly být opět v plném provozu již začátkem srpna. Drobné dokončovací práce by pak už neměly komplikovat provoz. V současné chvíli totiž fungují jen hlavní vstupy z třídy Karla IV. a z Dukelské ulice, které nejsou kryté.
    
Trojice objektů v centru města však nebude jediná s přístřešky, které hradecká radnice plánuje letos opravit. Na podzim by se mělo rekonstrukce dočkat dalších osm prosklených krytů u hradeckých podchodů. V plánu je oprava přístřešků v Buzulucké ulici, u Tesly a na Brněnské třídě u vysokoškolských kolejí a u Petrofu.

Technické služby tuto rekonstrukci naplánovaly na období od 1. září do 30. listopadu a městskou kasu vyjde na 4,32 milionu korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Podchodu u Centrálu se blýská na lepší časy. Radnice vybrala projektanta na rekonstrukci

V Hradci Králové bude moci začít příprava rekonstrukce podchodu na třídě Karla IV. Město v minulém roce vypsalo dvě zadávací řízení, do kterých se ale bohužel nikdo nepřihlásil. Poté radnice zmírnila podmínky pro uchazeče, kdy došlo mimo jiné k prodloužení lhůty pro zpracování…
Čtěte více

Městu se nedaří vybrat projektanta na opravu podchodu v centru

Již potřetí se chystá město Hradec Králové vypsat zadávací řízení na projektanta, který se ujme příprav na rozsáhlou rekonstrukci podchodu na třídě Karla IV. Do předchozích zadávacích řízení se nikdo nepřihlásil, proto je město muselo zrušit. Nyní radnice ještě více zvýhodnila…
Čtěte více

Podchod na třídě Karla IV. se bude možná opravovat na začátku roku 2024

Vkusný, čistý a funkční, tak charakterizuje chystaný vzhled podchodu na třídě Karla IV. v Hradci Králové ideová studie. Na ní v nejbližší době naváže projektová dokumentace k připravované rozsáhlé rekonstrukci tohoto veřejného prostoru. Právě vypsání výběrového řízení na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme