Štítky: | Radnice |

Peníze z výherních automatů pomohou sportovním spolkům

O finanční injekci se mohou sportovní spolky hlásit i letos
O finanční injekci se mohou sportovní spolky hlásit i letos | autor: hradeckralovove.cz

Téměř sedm milionů korun rozdělí radnice hradeckým sportovním spolkům. Peníze, stejně jako v loňských letech, poputují z prostředků získaných z výherních automatů a loterií. O finanční injekci se ale mohou hlásit pouze kluby, které už nejsou dotovány z rozpočtu města. Tedy především různé menší spolky.

Celkem na podporu sportovců poputuje 6,6 milionů korun. Finanční prostředky získané z příjmů z výherních automatů a loterií jsou přiděleny prostřednictvím Královéhradecké unie sportu. S návrhem souhlasili radní města a i zastupitelstvo. „Jedná se jako tradičně o část příjmů města z výherních automatů a loterií, které bychom opět rádi rozdělili mezi spolky provozující sportovní činnost na území našeho města. Mezi příjemci výše uvedených příspěvků nebudou ani letos akciové společnosti města,“ komentoval primátor města Zdeněk Fink.

O peníze se mohou hlásit pouze spolky, které splní stanovené podmínky. Jednou z hlavních je to, že žadatelem může být pouze spolek, který nedostává dotace z rozpočtu města. „Toto omezení je stanoveno kvůli tomu, že činnost těchto členů je již dotována z prostředků města jinou formou. Jedná se zejména o fotbalovou, hokejovou, basketbalovou a tenisovou akademii dětí a mládeže,“ vysvětlila mluvčí města Magdaléna Vlčková. Reálně se tak o příspěvek mohou hlásit především menší spolky věnující se sportu. Výzva k podání žádosti bude k dispozici na webových stránkách města i na stránkách unie, a to včetně podrobných pravidel, podmínek a klíče.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Historická budova Radnice na Velkém náměstí má opravená okna

Jedna z nejznámějších budov v Hradci Králové, Radnice na Velkém náměstí, je poprvé zmíněna v pramenech již v roce 1418. Již druhým rokem tato kulturní památka prochází obnovou, do oken již město investovalo přes milion korun. Budova vznikla přestavbami z gotického…
Čtěte více

Hradecká ODS a ANO dohodly menšinovou vládu, ještě jednají s opozicí

Hradec Králové bude mít do příštích komunálních voleb v roce 2022 menšinovou vládu ODS s hnutím ANO. Na další spolupráci se podle informací serveru iDNES.cz domluvili oba stávající partneři, které nedávno opustili koaliční spojenci ze Změny a Zelených.
Čtěte více

Město chce využít pozemky u Piletického potoka k bydlení. Zatím jsou v záplavové zóně

Minulý týden schválili městští radní zpracování studie, která prověří možnosti zástavby kolem Piletického potoka. Radnice by chtěla oblast přetvořit na lokalitu s bezpečným a příjemným bydlením, zatím je totiž vedená jako záplavová. Tato studie za necelých 500 tisíc korun včetně…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme