Parníky vyjedou po Labi již za měsíc

Na začátku května opět vyjedou na Labe v Hradci Králové parníky. Tři výletní lodě později doplní ještě čtvrtá, která zájemce sveze až do Smiřic. Přípravu turistické atrakce však letos výrazně ztížila dlouhá zima s množstvím sněhu.

Po Labi v centru města by letos měly jezdit tři parníčky – Hradec, Eliška a Pirát. Od června je doplní ještě motorová loď jménem Smiřice, která nabídne víkendovou lodní dopravu na trase Hradec Králové – Předměřice nad Labem – Smiřice. "S parní flotilou bychom chtěli vyplout první nebo druhý víkend v květnu. Pak už budeme jezdit denně. Otevřeme i půjčovnu lodiček," cituje zpravodajský server Rádia Impuls Jaroslava Kostkana z Hradecké paroplavební společnosti.
Letní zábavu ale může potrápit tuhá zima. Tak se to stalo i letos. Podle provozovatelů však budou lodě na sezonu připravené včas. "Lodě máme přes zimu uložené v hangáru na letišti, ale kvůli sněhu jsme se tam dlouho nemohli dostat. Také dlouhé mrazy vše zkomplikovaly, protože vytápěnou dílnu nemáme. Vše ale stihneme," ujistil na serveru Kostkan.
Nejstarší z parníčků, Hradec, jezdí po řece už od roku 1998. Všechny lodě Hradecké paroplavební společnosti přepraví ročně až 4 tisíce lidí. Zájemci si je dokonce mohou pronajmout celé na své soukromé akce. Často o ně mají zájem různí oslavenci, ale i školy a dětské zájezdy, uvádí server Impuls.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme