Parkovné se platí už i před zimním stadionem

Místo, které dlouho odolávalo expanzi společnosti Atol, která v Hradci Králové provozuje parkovací systém, definitivně padlo. Od dnešního dne se vybírá parkovné už i před zimním stadionem. Zmizelo tak poslední parkoviště v centru města, kde se dalo parkovat zdarma.

"Na základě rozhodnutí příslušných odborů Magistrátu města Hradec Králové bude zahájeno dne 19.8.2008 placené parkování ISP před Zimním stadionem na ulici Komenského a přilehlých pozemcích," uvedl předseda představenstva Atolu Jiří Slánský. Parkování je možné ve třech režimech: systém vyhrazeného parkování pro okresní soud, dále vyhrazené parkování pro společnost ABD invest jako provozovatele zimního stadionu a placené stání prostřednictvím parkomatů za 20 Kč za hodinu, nebo prostřednictvím rezidentní karty Eliščino nábřeží, či prostřednictvím univerzální GOLD karty. Slánský tvrdí, že uvedená opatření rozšíří a zlepší podmínky parkování pro rezidenty z dané lokality a návštěvníky Krajského úřadu. Návštěvníkům Krajského úřadu však už přes půl roku slouží nový parkovací dům. Podle našeho zjištění ovšem kapacita tohoto parkovacího domu není zdaleka využita. Řada lidí totiž raději odstaví vůz zdarma na parkovišti před zimním stadionem, aby nemusela platit poplatek v parkovacím domě. Zpoplatnění stání před stadionem tak není výhrou pro návštěvníky krajského úřadu, ti totiž mohli parkovat již nyní za stejných podmínek v parkovacím domě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.8.2008 10:27
MIREK (neregistrovaný)
Chce se mi z celého zlodějského systému parkování blinkat a z představitelů města, kteří toto schválili, ještě víc.
20.8.2008 07:27
Diviš (neregistrovaný)
Dnes se tomu říká nestandartní řešení ,dříve korupce.Dobře to kritizoval pan radní Derner.Ti co to podepsali je třeba hnát k odpovědnosti a tvrdě potrestat.
Atol a ještě někdo ????? bude v balíku 30 let ???, město utřelo a lidi budou platit nekřesťanské peníze.
Děláte to páni radní dobře !!!!/Pro koho?/
20.8.2008 07:35
Honza (neregistrovaný)
Me uz to je jedno. Chodim pesky, auto mam v garazi a na mesto seru. Atol si muze polibit prdel. Lidi ja bych udelal jednu vec, proste bych neparkoval. Nejzedil, vzdyt jsme mesto jak hovinko a vsude se da dojit pesky. Vsechno bojkotovat. A do voleb KSCM at je sranda. Oni by ten Atol vyhnali a basta...ale souhlasim s Vama, je to humus a blit se chce nejen nam.

Hlavne ty cubky udelaj to, ze prodavaji rezidencni kartu, fajn ano. Ale mam 1000mist na jednom miste a oni jich prodaj 3000, tak at se kurva postaraj, ze je kde parkovat :)) neee to neee...no nic, tak jdeme zase pracovat, at maji ty kurvy z ceho zit. FUCK OFF HK
24.8.2008 12:12
Xaver (neregistrovaný)
Nemyslím, že by komunisti Atol vyhnali. Chuť na nějaký ten bakšiš od provozovatele parkovišť se nevyhýbá žádnému, kdo preferuje parazitický způsob žití. Jen by mě zajímalo, zda majitelé psů budou na těch parkovištích sbírat hovna po svých obludách.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme