Otevření galerie moderního umění se opět posouvá. Na listopad

Galerie moderního umění
Galerie moderního umění | autor: stakohk.cz

Vnitřní prostory zrekonstruované Galerie moderního umění v Hradci budou moci návštěvníci obdivovat až v druhé polovině listopadu. Otevření se tak opět posouvá, původně bylo plánováno na červen. Za zdržení mohou odvolání firem, které nesouhlasily s výsledky na výběrové řízení. Uvádí to hradecky.denik.cz.

„Toto pondělí jsem měli schůzku s náměstkem hejtmana. Domluvili jsme se na druhé polovině listopadu. Přesnější návrh posílám na vedení Královéhradeckého kraje. Osobně předpokládám, že datum otevření bude v týdnu po 21. listopadu," uvedl pro hradecky.denik.cz ředitel galerie Tomáš Rybička.

V současné době práce v galerii již opět pokračují. „V současnosti se v galerii montuje už osvětlení. A i restaurátorské práce probíhají, skončí bohužel až v listopadu. Datum znovuotevření je tedy podmíněn těmi pracemi," dodal Tomáš Rybička.

Návštěvníci galerie se mohou těšit na mnoho novinek. V budově nově vznikne kavárna, obchod s odbornými publikacemi a řada odpočinkových koutů. Opravy spolkly 97 milionů korun.

Galerie moderního umění vlastní kolem 5500 uměleckých děl a souborů, které se v době rozsáhlé rekonstrukce nachází v náhradních prostorech. Část děl zapůjčila na výstavy do jiných měst. Ve dvou patrech opravené budovy bude stálá expozice moderního umění, v dalších prostory pro krátkodobé výstavy. Po rekonstrukci vznikne také grafický kabinet a chystá se i interaktivní program na monitorech.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme