Optimalizace škol: ZŠ Jih se sloučí se ZŠ SNP

Hradečtí zastupitelé schválili na úterním zasedání optimalizaci škol, která má vyřešit problémy s úbytkem žáků ve školách. Nejvíce to pocítí lokalita Slezské Předměstí, kde dojde ke sloučení základních škol Jih a SNP.

"Po dvouhodinové diskusi, které se účastnili také rodiče a učitelé, jsme dvaceti hlasy schválili optimalizaci, byť někteří zastupitelé z řad ODS se zdrželi hlasování," řekl primátor Otakar Divíšek. Škola Jih se stane odloučeným pracovištěm ZŠ SNP. Nepomohly jí ani protesty rodičů a učitelů. Ti se obávají problémů, které může sloučení  přinést. Jedná se například o snížení kvality výuky. V září příštího roku do školy již nenastoupí prvňáci a postupně se obě školy sloučí. "Dále se bude jednat  ohledně specializovaných tříd pro děti s vadami zraku. Schůdné jsou dvě varianty. Oční třídy zůstanou ve stávajícím objektu a nebo se mohou přestěhovat na jinou školu. V jednání je Základní škola Jiráskovo náměstí nebo Základní škola Mandysova," uvedl náměstek primátora Martin Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme