Opilá žena se neudržela na nohou, nadýchala neuvěřitelných 5,3 promile alkoholu

Dechová zkouška prokázala 5,35 promile alkoholu.
Dechová zkouška prokázala 5,35 promile alkoholu. | autor: Městská policie HK

Nevídaně vysokou hladinu alkoholu měla čtyřiatřicetiletá žena, kterou hlídka královéhradecké městské policie objevila v nočních hodinách zhroucenou na lavičce. Když se jim nekoordinovanou ženu podařilo probrat, nestačili se strážníci divit. Nadýchala opakovaně přes pět promile alkoholu. 

 

Hlídka městské policie si v pátek krátce po půlnoci všimla postavy ležící na lavičce před obchodním centrem. Nad ženou se skláněl muž, který s ní třásl a pokoušel se ji probrat. Strážníci zastavili, aby zjistili, zda žena nemá zdravotní problémy a nepotřebuje pomoc. Muž jim sdělil, že se jedná o jeho známou, která je opilá a on si s ní neví rady.

Spící ženu se hlídce podařilo probudit. "Komunikace s ní byla obtížná, nekoordinovala své pohyby a bez opory se nedokázala udržet na nohou. Dechová zkouška jí prokázala 5,12 a opakovaná pak dokonce 5,35 promile alkoholu," uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Dodala, že vzhledem k vysoké hladině alkoholu kontaktovali strážníci záchrannou službu, která si opilou ženu převzala do péče.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme