Od středy do pátku zapomeňte na Pardubice

Jezdíte pravidelně z Hradce Králové do Pardubic nebo cestu plánujete tento týden? Silničáři varují – připravte se na infarktové stavy. Od středečního dopoledne bude zcela uzavřena Hradubická silnice (I/37) od čerpací stanice v Opatovicích až k mimoúrovňové křižovatce u Stéblové. Objízdné trasy budou zatížené na maximum.

Přibližně sedmikilometrový úsek hlavní spojnice obou krajských měst bude uzavřen od středy 9 hodin do pátku 13 hodin. Důvodem jsou dokončovací práce nové obří křižovatky u opatovické elektrárny, napojení na vedlejší silnice, asfaltování povrchu a úprava dopravního značení. Silničáři se rozhodli neprovádět tyto poslední práce za provozu. Doprava tak bude svedena na vedlejší silnice, které však nejsou na provoz uzpůsobené.
Podle odborníků se dají očekávat potíže, které řidiči ještě v souvislosti s touto stavbou nezažili. Při jízdě z Hradce Králové budou řidiči u čerpací stanice v Opatovicích muset odbočit vpravo, po staré silnici podjet nové úseky křižovatky a opět po starém úseku pokračovat podél elektrárny. Pak najedou na starou silnici II/324 přes obce Hrobice a Hradiště na Písku. Teprve z Hradiště bude možné odbočit vpravo na Stéblovou a vrátit se zpět na hlavní silnici. Druhou možností bude pokračovat rovně a dojet do Pardubic po staré silnici.
„Řidičům ale doporučujeme, ať si raději vyberou jinou cestu mezi oběma městy, na oficiální objízdné trase očekáváme velké zácpy. Těžké to budou mít hlavně řidiči jedoucí do Hradce, v Hradišti a Opatovicích musí překonávat dvojí odbočení vlevo, což je vždy problém,“ řekl Hradeckému deníku Bohumil Salaba z pardubického krajského odboru dopravy.
Další objízdné trasy jsou ale stejně špatné a navíc delší. Jedna vede z Hradce Králové po silnici II/333 do Lázní Bohdaneč, druhá přes Vysokou nad Labem do Dříteče a dále Brozan, případně do Sezemic. Ve všech případech ale řidiči musí raději počítat s dlouhými kolonami.
Po otevření obří křižovatky u Opatovic a čtyřproudého přivaděče z dálnice D11 se zase kolapsu dopravy obává Hradec Králové. Silný nárůst provozu policisté předpokládají v celé oblasti Moravského Předměstí, kde navíc místní silnice zúžily ostrůvky pro chodce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme