Od soboty platí po Hradci nový jízdní řád MHD

Připomínky a náměty podávali i sami cestující
Připomínky a náměty podávali i sami cestující | autor: hradeckralove.cz

Tuto sobotu začíná v Hradci Králové platit nový jízdní řád pro MHD. Do jeho nové podoby mohli promlouvat i sami cestující, kteří Dopravnímu podniku Hradce Králové zasílali od poloviny července své připomínky a náměty. Největšími novinkami je rozšíření počtu zastávek na znamení, některé stanici také dostaly nový název. Nový jízdní řád naleznete na stránkách dopravního podniku nebo v zákaznických centrech dopravního podniku a na terminálu hromadné dopravy.

Nový jízdní řád podle Dopravního podniku Hradce Králové nepřináší cestujícím žádné zásadní změny, několik novinek ale úderem soboty nastane. Rozšíření se dočká například počet zastávek na znamení v I. tarifním pásmu. Jde zejména o místa, kde nastupuje malý počet cestujících a zastávky jsou v návaznosti na II. tarifní pásmo, v němž jsou na znamení všechny. Jde o celkem těchto 12 zastávek: Hradecký jezdecký klub, Chaloupky, Chaloupky U křížku, Koupaliště Flošna, Kravín, Obalovna, Plotiště U Doležalů, Plotiště U Žídků, Správčice, Svinary Škvárovka, U Letců a Zděná bouda. Změní se také některé názvy zastávek. Zastávka EuroCenter je v novém jízdním řádu označena jako Orlice park a zastávka Kluky se přejmenuje na Kluky planetárium.

Nový jízdní řád měl původně začít platit mnohem dříve, rekonstrukce křižovatky Koruna ho ale zdržela. „Jedním z podnětů pro stanovení začátku platnosti nového jízdního řádu byla i plánovaná přestavba křižovatky Koruna. Nový jízdní řád měl původně kopírovat termín zahájení rekonstrukce křižovatky. Start přestavby však vyšel na začátek prázdnin, kdy platí omezení v provozu MHD, a tedy k zásadní změně jízdního řádu není vhodná doba. Proto je termín spuštění nového grafikonu stanoven na začátek školního roku, konkrétně na sobotu 29. srpna,“ uvedl vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna.

Od poloviny července mohli změny v jízdním řádu komentovat také sami občané, své připomínky mohli psát například přímo na Facebook dopravního podniku. Jejich připomínky jsou v řádu zohledněny. „Při zařazování změn jsme zapracovávali také připomínky dopravně připojených obcí. V úvahu byly brány i nejdůležitější a nejčastější připomínky a náměty získané osobně, písemně či elektronicky přímo od cestujících či z různých zdrojů včetně sociálních sítí od poslední větší změny jízdního řádu 1. února 2014. Další poznatky přinášeli přímo z provozu i řidiči MHD a kvalitním zdrojem pro tvorbu jízdního řádu jsou také výsledky anket a průzkumů, jak tradičních ročních Spokojenost se službami MHD, tak čistě dopravních, které si dopravní podnik zajišťuje sám,“ uvedl František Meduna.

Nový jízdní řád mohou cestující již nyní vyhledávat na webových stránkách dopravního podniku. K dispozici jsou také v papírové podobě. „Kapesní knižní jízdní řád bude k dispozici v zákaznických centrech dopravního podniku a na terminálu hromadné dopravy od úterý 25. srpna a jeho cena zůstává shodná jako u předešlého JŘ, tedy 40 korun včetně DPH,“ uvádí podnik.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme