Štítky: | cyklostezky Hradec Králové | Cyklo | Kuks |

Od Hradce do Kuksu dorazilo po cyklostezce už 100 tisíc kolařů i chodců

Kuks je oblíbeným místem pro cyklovýlety Hradečanů | Foto: Jiří Gangur
Kuks je oblíbeným místem pro cyklovýlety Hradečanů | Foto: Jiří Gangur

Jako kdyby každý obyvatel Hradce Králové od kojenců po seniory vyrazil na kole po labském břehu na trasu mezi krajským městem a Kuksem: tolik lidí přilákala během první letní sezony nová turistická atrakce, bezmála třicetikilometrová cyklostezka spojující Hradec Králové s unikátní barokní památkou.

Od dubna do listopadu se po cyklostezce u Kuksu projelo či prošlo 97 tisíc lidí, u hradeckých Věkoš to bylo v obou směrech dokonce přes 192 tisíc lidí.

Sčítače počtu návštěvníků, které jsou umístěny v zemi a bezpečně zaznamenávají počty cyklistů a chodců, jsou rozmístěné na Kuksu, ve Smiřicích a v hradeckých Věkoších. "Nejvíce se jezdí po cyklostezce poblíž krajského města, nejslabší provoz je na Kuksu. V červenci využilo cyklostezku u Věkoš 44 tisíc lidí, na Kuksu jich bylo celkem 25 tisíc," informoval Imrich Dioszegi, tiskový mluvčí Královéhradeckého kraje.

Nový úsek Labské stezky vedoucí z Hradce Králové přes Smiřice, Jaroměř-Josefov do Kuksu lidé využívají už od začátku letošního roku, oficiálně byl však otevřen až v polovině letošního května. Investorem stavby, která vyšla na 67,5 milionu korun a velkou část zaplatila finanční podpora z Evropské unie, byla obecně prospěšná společnost Královéhradecká labská, jejímiž zakladateli jsou Královéhradecký kraj, Statutární město Hradec Králové, Město Smiřice, Město Jaroměř a obec Kuks.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kruhový objezd v Šimkově ulici se bude upravovat. Nové značení by mělo zpomalit auta

Na kruhovém objezdu v Šimkově ulici před třemi lety při nehodě zemřel devětašedesátiletý cyklista. Přesně 19. března 2015 ho tam srazilo auto. Na uctění jehopamátky se v úterý 20. března koná cyklojízda. Kruhový objezd je rozlehlý a nepřehledný. Po letech by se tato křižovatka…
Čtěte více

Kraj má za sebou rekordní sezonu, památky lákají turisty z Německa i Polska

Více než milion turistů zavítalo letos do Královéhradeckého kraje, což je nejvíc od začátku jeho existence v roce 2000. Mezi nejnavštěvovanější místa patřila zoo ve Dvoře Králové, zámek Dětenice či barokní hospital Kuks. O výrazném nárůstu počtu hostů mluví také hotely a…
Čtěte více

Bruslařský okruh v lesích má zádrhel, chybí asfaltové napojení

Město plánuje v příštím roce napojit bruslařskou stezku v hradeckých lesích na areál Stříbrného rybníka. Nyní je mezi nimi zhruba sedmdesátimetrová štěrková cesta, kteráje pro bruslaře těžko zdolatelná. Napojení chybí také na cyklostezku z Malšovy Lhoty.  
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme