Od 1. září bude MHD v Hradci jezdit opět ve "starých kolejích"

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Úderem 1. září začne MHD v Hradci Králové opět jezdit v pracovních dnech standardně podle prvního sloupce jízdního řádu. Královéhradecký dopravní podnik na nejvytíženější linky znovu nasadí ve větším počtu kloubové vozy, které zvládnou poprázdninový nával školáků a studentů.

Kromě toho, by se vozy městské hromadné dopravy měly vrátit například i do lokality rekonstruované křižovatky U Husa či do Veverkovy ulice. 

 

Nestandardními trasami jezdily o prázdninách na určitých rekonstruovaných úsecích v Hradci Králové vozy dopravního podniku. "Rekonstrukční práce byly načasovány právě s ohledem na klidnější provoz ve městě pokud možno na letní měsíce, kdy je velké množství Hradečanů na dovolených mimo město," uvedla Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu.

Objízdné trasy a provizorní zastávky MHD tak s koncem prázdnin na vybraných místech končí a režim městské hromadné dopravy se opět vrací do svého "starých kolejí" podle obvyklého sloupce v jízdním řádu. „Počítáme s tím, že se vozy MHD vrátí s počátkem školního roku do ulice P. Jilemnického, na Gočárovu třídu a do Veverkovy ulice,“ sdělil Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové.

Ne všude, kam se od září vrátí MHD, však budou ulice otevřeny veškeré dopravě. "Například rekonstruovaná křižovatka U Husa bude prozatím průjezdná s ohledem na pokračující stavební práce pouze pro vozy MHD. Městská hromadná doprava se vrátí v průběhu podzimu opět do Jižní ulice, rovněž na křižovatku Mostecká s třídou ČSA," připomíná mluvčí radnice Magdalena Vlčková. O trvajících objížďkách se dočtete také v článku Komunikace se opravují ve velkém, většina uzavírek potrvá do konce srpna.

Školáky a studenty budou opět vozit kloubové vozy

V červenci a v srpnu dopravní podnik z úsporných důvodů častěji využíval kratších vozů, od září už opět nasadí do terénu více kloubových. „Jízda velkokapacitních autobusů je dražší a proto pečlivě vážíme jejich provoz. Nasazení kloubových autobusů a trolejbusů bude stejné jako před prázdninami, to znamená, že kloubové vozy budou v pracovních dnech na většině spojů linek 1, 2, 23, 24, 27 a na některých spojích linek 6 a 9,“ prozradil Leo Sedláček z DPMHK.

Prvňáčci dostanou městské karty a dárek od dopravního podniku

Dopravní podnik města Hradce Králové a samotné město každoročně myslí i na žáčky, kteří letos poprvé vyrazí do školy. „Město ve spolupráci s dopravním podnikem předá letošním čerstvým prvňáčkům 280 městských karet. Žádosti shromažďovali ředitelé škol už od zápisů zjara tohoto roku. Karty děti upotřebí nejen při jízdě městskou dopravou do školy a zpět, ale i na Flošně, či například i při výletech skibusem v zimě na hory,“ vysvětlila i letošní spolupráci odboru školství magistrátu a dopravního podniku Anna Maclová, náměstkyně primátora zodpovědná za školství. Prvňákům dopravní podnik věnuje do školní výbavy prvních tříd i tištěné rozvrhy.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.8.2014 22:35
kuba77  (Nováček)
změny tras
No nevypadá to, že by se MHD vrátila v původním rozsahu na Gočárovku:

dpmhk.cz/cs/node/520
22.8.2014 09:42
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
RE: změny tras
Dobrý den, také nám dneska ráno tato zpráva dorazila do redakční pošty. O změnách informuje v krátkém článku zde: zpravy.hradeckralove.cz/aktualizace-vyluky-na-nekt...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme