Obvinění sparťanských fanoušků se stále šetří

Výtržníci z řad fanoušků pražské Sparty si se slušným chováním v Hradci Králové těžkou hlavu nedělali. Vykoledovali si zásah policie i ostudu u veřejnosti. Těžkou hlavu ze zásahu proti nim má teď naopak hradecká policie.

Někteří fanoušci si na zákrok policie stěžovali, padla i trestní oznámení. Podle zjištění Hradeckého deníku ale zatím žádné obvinění nepadlo. Odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství Policie ČR stále nerozhodlo o trestním oznámení, které proti policejnímu zásahu dotčení sparťané podali. Trestní oznámení podalo sdružení Dvanáctým hráčem jsme my! Podle něj by zákrok policistů příliš tvrdý, neopodstatněný a nezákonný. Policie by podle zjištění Deníku měla rozhodnout do konce září. „Odbor vnitřní kontroly dosud shromažďuje informace, další možný postup ve věci nebudeme zatím předjímat,“ řekla Hradeckému deníku Libuše Holá z královéhradecké policie. Policie po prohraném utkání v polovině července proti radikálním sparťanským příznivcům zakročila kvůli výtržnostem a ničení majetku. Fanoušci zdemolovali přistavené autobusy Dopravního podniku, který škodu vyčíslil na 60 000 korun. Policie pak výtržníky před nádražím zajistila a legitimovala. Tři lidé byli při razii zraněni. Vyšetřovatelé nyní případ řeší jako trestné činy poškozování cizí věci a výtržnictví.
Fanoušci ale celou situaci vidí jinak. Zákrok policie byl podle nich neopodstatněný a nezákonný. „Přijali jsme dvě oznámení. Jedno pochází od sdružení Dvanáctým hráčem jsme my!, další podal účastník zápasu,“ potvrdila před časem Hradeckému deníku mluvčí krajské policie Libuše Holá. Oznámení například vyslovuje podezření na spáchání trestného činu obecného ohrožení. Podle fanoušků totiž příznivci Sparty byli nuceni nastoupit do přeplněných autobusů, kterým kvůli tomu popraskala skla a lidem hrozilo vypadnutí ven. Trestním oznámením proti zásahu policie se zabývá odbor vnitřní kontroly krajské správy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.8.2010 07:02
Honza  (Nováček)
Kdyby to byl jejich prvni rozmlaceny autobus, male pochyby bych mel, ale takto bych jim dal jeste dvacet bicem za lzi....
31.8.2010 23:12
STDM  (Nováček +1)
Sparťanští rádobyfanoušci chudáci mají ale smůlu. Kam nastoupí, kudy jdou..., všude je někam nacpávají, až popraskají skla a ničí se další konstrukce. Policie se k nim chová neadekvátně a nemá pro jejich projevy pochopení.
Jestliže někdo začne ničit cizí majetek, musí se zásahem policie počítat. Naopak by nebylo v pořádku, kdyby policie řádění sparťanských (i jiných) omezenců jen přihlížela. Alespoň co jsem viděl na videozáznamech postup policie byl přiměřený až mírný. Nevím co se sdružení Dvanáctým hráčem jsme my nepozdává.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme