Štítky: | Vánoční stromečky |

O vánoční stromky je v Hradci zájem. Prodávají se od 150 korun

Prodej vánočních stromků se v Hradci rozjel naplno
Prodej vánočních stromků se v Hradci rozjel naplno

Prodej vánočních stromů se v Hradci Králové rozjel naplno. Prodávají se hned na několika místech ve městě. Například na náměstí 28. října, na Baťkově náměstí nebo na Tylově nábřeží. Nejlevněji je jako obvykle nabízejí hradecké městské lesy, které letos nabízejí na dva tisíce boroviček a smrčků.

Ve středu začal také prodej Hradeckých kaprů. Koupit je můžete v hájovně U Zeleného sloupku nebo na Velkém náměstí.

Jedlička v Hradci může vyjít až na osm stovek

Kam pro vánoční stromek? Prodávají se například na náměstí 28. října. Zakoupit tu můžete borovici lesní, smrk ztepilý, jedli nebo smrk stříbrný a to každý den od 8 do 18 hodin. Stromků je na náměstí dostatek, vyberete si tu od těch nejmenších až po pořádně vzrostlé jedince.

Pro stromek můžete zajít také na Tylovo nábřeží k Tyršovu mostu. Čerstvě řezaných jehličnanů tu mají pět různých druhů. Za malý smrk ztepilý si tu prodejce účtuje 250 korun, za velký 395 korun. Borovice lesní vyjde rovněž na 395 korun, borovice černá je o stokorunu dražší. Stejnou částku necháte za smrk pichlavý, nejdražší je jedle – stojí 795 korun.

Jehličnany se prodávají také na Baťkově náměstí. Smrk ztepilý i obyčejný tu stojí 290 korun, borovice 340 korun, za stříbrný smrček zaplatíte 420 korun a za jedli 650 korun.

O vánoční stromky je velký zájem, hlásí městské lesy

Prodej jako obvykle zahájily začátkem prosince u hájovny Marokánka městské lesy. Od 10. prosince se prodej přesunul k hájovně U Zeleného sloupku. Otevřeno je každý den od 8 do 16 hodin. „O vánoční stromky z našich lesů je veliký zájem. Za první týden se u hájovny Marokánka prodalo více jak 850 kusů borovic a smrků,“ hlásají lesníci. V nabídce je smrk za 150 korun, borovice lesní za 200 korun a také borovice černá a smrk pichlavý, za něž necháte rovné tři stovky.

Stromky, které lesy nabízejí, pocházejí z výchovných zásahů, tudíž nemusí být rovnoměrně rostlé a stejně husté jako stromky z plantáží, které jsou však také dražší. „Využijeme stromky, které musíme z lesa odstranit, protože například vytlačují nadějnější jedince nebo jiné dřeviny. Jejich kouzlo je však v tom, že pocházejí z lesa a navíc jsou vždy čerstvě uříznuté. Naše prodejní místa u hájoven zásobujeme průběžně, takže prodané stromky ihned nahrazujeme čerstvými z blízkého lesa,“ říká ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Kapři se prodávají u hájovny, na Velkém náměstí i v rybárně

U hájovny U Zeleného sloupku se také od 17. prosince prodávají každý den od 9 do 16 hodin Hradečtí kapři. Na vánoční trh jich lesníci dodali odhadem tři a půl tuny. Kapra můžete zakoupit také od 10 do 17 hodin na Velkém náměstí, od 20. do 23. prosince ve stejných časech také u hájovny na hrázi rybníka Datlík mezi Novým Hradcem a Roudničkou. Pokud je však lesníci vyprodají, skončí jejich prodej dříve.

Prodej ryb zahájila tuto středu také malšovická rybárna. Až do 23.12. je tu otevřeno každý den od 9 do 17 hodin. Kromě kaprů jsou v nabídce například i líni, sumci či pstruzi.

Cena kaprů z městských lesů:

Kapr do 2,5 kg: 85 korun za kilo
Kapr nad 2,5 kg: 90 korun za kilo
Zabití: 10 korun
Kuchání: 30 korun
Taška Hradecký kapr: 15 korun


 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vánoční stromky se budou do hradecké kompostárny svážet od příštího týdne

Od začátku příštího týdne začnou pracovníci technických služeb svážet vánoční stromky z hradeckých domácností. I vánočně nazdobené stromy na hradeckých náměstích již během středečních Tří králů zhasly, zaměstnanci města je již odstrojují a během víkendu a příštího týdne z…
Čtěte více

Prodej vánočních stromků z hradeckých lesů se rozjede už příští týden

Deset tun ryb z rybníků a tři tisíce stromků z lesních porostů v majetku města mají pro letošní předvánoční prodej připravené Městské lesy Hradec Králové. Stromky se začnou prodávat v příštím týdnu v Hájovně Marokánka a Zelený sloupek. Prodej kaprů bude zahájen pár dní před…
Čtěte více

Z vánočních stromečků odstraňte veškeré ozdoby, prosí Hradecké služby

Pondělní Tři Králové symbolicky ukončili vánoční a novoroční svátky a od začátku týdne už také Hradecké služby sváží vánoční stromky z domácností. Jejich sběr potrvá až do konce ledna, zpracují se v kompostárně na letišti v Hradci Králové, kde je také můžete odevzdat.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme