Nový pivovar v Hradci je před dokončením


V těchto dnech finišuje rozsáhlá rekonstrukce Regiocentra Nový pivovar v Hradci Králové, které začne obyvatelům sloužit v listopadu tohoto roku. V opraveném památkovém objektu, který vyjde skoro na jednu a půl miliardy korun, budou kromě Krajského úřadu sídlit také soukromé firmy.
Jak uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík, bylo náročné uvést v život projekt, který během dvou let realizace přeměnil zchátralý průmyslový komplex v přívětivou část otevřenou veřejnému životu. Vedle sídla Krajského úřadu, který poprvé bude fungovat pod jednou střechou, zde bude působit katedra výtvarné kultury Univerzity Hradec Králové, Eurocentrum Úřadu vlády České republiky, Czechinvest a další instituce. Nedaleko recepce Krajského úřadu oživí prostory galerie plastik královéhradeckého rodáka Vladimíra Preclíka a část bašty parkánové hradby, která byla odkryta v průběhu rekonstrukce. Minulost objektu bude návštěvníkům připomínat minipivovar Milana Rambouska, který vyrobí přes 400 litrů piva za měsíc. V současné době je podnikatelům ještě k dispozici asi pět procent neobsazené plochy v objektu.
Regiocentrum má také bezbariérové vstupy pro vozíčkáře. Zároveň poskytne parkování v pěti patrovém parkovacím domě, který se nachází pod nádvořím. Bude zde 480 parkovacích míst.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme