Nový hradecký hotel chce konkurovat Praze

Otevřel se jen před pár dny a už míří hodně vysoko. Řeč je o novém hotelu pod hradeckým starým městem. Tereziánský dvůr, který vzniknul z bývalých Nálepkových kasáren, chce nabídnout své služby nejnáročnější klientele a přiblížit tak Hradec Králové Praze.

Podle nastupujícího ředitele Jaroslava Drahokoupila má být hotel perlou regionu. Nabízet bude standardní pokoje i luxusní apartmá s vlastní saunou. Předseda hradecké pobočky Asociace hotelů a restaurací Karel Rada přitom Mladé frontě Dnes potvrdil, že podobné zařízení najde v Hradci Králové své uplatnění. Dosud byly ve městě jen 3 hotely se čtyřmi hvězdičkami. Jejich kapacita je ale proti Dvoru s 80 pokoji podstatně menší.
Nový hotel podle názoru některých odborníků by hotel mohl aspirovat na 5 hvězd. Po tom ale údajně netouží. „Bavili jsme se o tom s majitelem a shodli se, že naším hlavním cílem je opravdu kvalitní čtyřhvězdičkový hotel,“ vysvětlil MF Dnes Drahokoupil záměr společnosti. Pro pětihvězdičkový hotel zde prý nejsou podmínky. „Je to jen věc názoru, já myslím, že v Hradci prostor pro pětihvězdu není. Maximálně že by se pětihvězda udělala z Královny Elišky, že by to byl takový malý luxusní hotel v historickém centru,“ řekl Mladé frontě Dnes Karel Rada.
Hotel Tereziánský dvůr vznikl přebudováním nevyužívaných kasáren. Ty město před 3 lety prodalo za 24 milionů korun. Kromě hotelu zde vyrostly i byty, zázemí pro Divadlo DRAK nebo parkovací dům. Hotel spolu s ubytováním nabídne i kongresové služby. Jeho velký sál pojme až 250 osob. Podobný záměr už před časem oznámil i Hotel Černigov. Rekonstrukci, dostavbu a rozšíření má v plánu také hradecká Alessandria.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme