Štítky: | cyklostezky Hradec Králové | Cyklo |

Novou cyklostezku z Hradce na Kuks povodeň nepoškodila

Nová stezka pod vodou | Zdroj: krajský úřad
Nová stezka pod vodou | Zdroj: krajský úřad

Ničivá povodeň, která se prohnala Královéhradeckým krajem, nijak nepoškodila novou cyklostezku podél břehu Labe.

Cyklisté se tak mohou opět bez obav vydat na výlet z Hradce Králové až na Kuks. Velká voda zaplavila jenom menší úseky, ale naštěstí nově otevřenou stezku pro cyklisty, bruslaře a pěší výrazně nezničila.

„Povodeň zaplavila pouze menší část cyklostezky a nijak jí neublížila. Naštěstí se v těchto místech voda pouze rozlila a nehnala se proudem. Asfaltový povrch je tak v pořádku a nikde není podemletý. V příštím týdnu se pouze bude cyklostezka uklízet, protože na ni místy napadaly větve a listí,“ řekl starosta Smiřic Luboš Tuzar, který měl jako předseda správní rady společnosti Královéhradecká labská výstavbu cyklostezky na starost. 

Šestadvacet kilometrů dlouhá unikátní cyklostezka je v provozu od poloviny května. Stavět se začala loni v červnu a celkově vyšla její výstavba na 67,5 milionu korun. Přes 90 procent nákladů zaplatila Evropská unie. Trasa propojila krajské město Hradec Králové, Smiřice a Jaroměř s barokním hospitalem na Kuksu. 

Zdroj: krajský úřad Zdroj: krajský úřad
Zdroj: krajský úřad Zdroj: krajský úřad

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kruhový objezd v Šimkově ulici se bude upravovat. Nové značení by mělo zpomalit auta

Na kruhovém objezdu v Šimkově ulici před třemi lety při nehodě zemřel devětašedesátiletý cyklista. Přesně 19. března 2015 ho tam srazilo auto. Na uctění jehopamátky se v úterý 20. března koná cyklojízda. Kruhový objezd je rozlehlý a nepřehledný. Po letech by se tato křižovatka…
Čtěte více

Bruslařský okruh v lesích má zádrhel, chybí asfaltové napojení

Město plánuje v příštím roce napojit bruslařskou stezku v hradeckých lesích na areál Stříbrného rybníka. Nyní je mezi nimi zhruba sedmdesátimetrová štěrková cesta, kteráje pro bruslaře těžko zdolatelná. Napojení chybí také na cyklostezku z Malšovy Lhoty.  
Čtěte více

Na nové cyklostezky dá kraj 10 milionů korun, čerpat mohou obce i spolky

Kvůli stále se zvyšujícími počtu cyklistů hodlá kraj v příštích letech podporovat rozkvět cykloturistiky a přispěje částkou 10 milionů korun na vybudování dalších cyklostezek. Peníze by měly jít hlavně na podporu zpracování stavebních dokumentací a územních řízení. V…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme