Štítky: | Ohňostroj Hradec Králové |

Novoroční ohňostroj, viedomapping i punč. Tak bude vypadat první den roku 2016 v Hradci Králové

| autor: Hradeck

Je už tradicí, že nad Hradcem se večerní nebe rozzáří až první den v roce. Město nevítá nový rok na Silvestra ale až 1. ledna. S oslavami "První den spolu" se začíná už odpoledne a na programu rozhodně není pouze ohňostroj. Dějištěm událostí bude Velké náměstí a kvůli oblíbenosti akce a velké návštěvnosti posílí i autobusové spoje.

Sváteční program začne na Nový rok v 16 hodin promítáním městského kinožurnálu roku 2015. Projekce na velkoplošnou obrazovku se odehraje na Velkém náměstí, kde se bude současně podávat teplý punč a čaj i tradiční čočková polévka. Obvykle ji příchozím nalévají členové vedení města. V 18 hodin zazní zvon Augustin a bude následovat videomapping věnovaný 150. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866 zakončený ohňostrojem. V loňském roce se právě videomaping setkal s obrovským úspěchem. Organizátoři lidem doporučují, aby si našli takové místo, ze kterého je dobrý výhled na starou radnici.

Celý první den roku 2016 bude možné v okolních prostorách s parkovacími automaty (Gayerova kasárna, zimní stadion, Orlické a Eliščino nábřeží) parkovat zdarma, občané však musejí počítat s některými omezeními v dopravě na Velkém náměstí mezi 17. a 19. hodinou. Od 17.55 hodin bude uzavřena Soukenická ulice ve směru od krajského úřadu a schodiště u Kozinky. Po dobu ohňostroje, tedy zhruba od 18 do 18.15 hodin, bude vypnuto osvětlení schodiště Bono Publico.

Dopravní podnik posílí své linky č. 7 a 18. V době od 17 do 18 hodin bude jezdit linka č. 7 v intervalu cca 15 minut a linka č. 18 v intervalu cca 10 minut (pouze v I. pásmu). Po skončení ohňostroje budou jezdit cca do 19 hodin mimořádné posilové spoje na lince č. 7 ze zastávky Muzeum do Malšovic a na lince č. 18 ze zastávek Magistrát města a Adalbertinum do Podzámčí.

INFORMACE K OHŇOSTROJI 1.1.2017

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.1.2016 18:29
Udivená (neregistrovaný)
novoroční Ohňostroj ??
Taková bída tu snad ve městě opravdu není jakou předvedlo město Hradec Králové ?!
Toto vydávat za vítání nového roku může pouze tento "vrtkolenový" magistrát HK !!
1.1.2016 18:50
Zklamaný hradečák (neregistrovaný)
Ohnostroj
Tohle snad ani nemysli vazne, ne? Lepsi ohnostroj jsem si udelal vcera na zahrade. Zajimala by me ceny kterou za tohle mesto zaplatilo...
1.1.2016 19:00
Jan Havlíček (neregistrovaný)
ohňostroj
Větší bídu jsem v Hradci ještě neviděl.Jak mapping,tak ohňostroj.Pokud se to ohňostrojem dá nazvat.
1.1.2016 19:24
Další zklamaný Hradečák (neregistrovaný)
RE: ohňostroj
Projekce, ještě dejme tomu, ale ohňostroj? Celý Hradec se těšil na ohňostroj včetně dětí, ale tohle asi nikdo nečekal. Příště radši méně projekce a více petard,ať si i děti užijí "barevnou oblohu". Opravdu zklamaní!!!
1.1.2016 19:06
Eva (neregistrovaný)
ohňostrojová bída
Za co si tento "ohňostroj" obyvatelé Hradce zasloužili? Příští rok raději nic než taková bída.
1.1.2016 19:12
Pavel Zámečník (neregistrovaný)
To byl výsměch hradeckému lidu přímo do očí. Příští rok mě tam už neuvidí. Byla to bída, ale jedno pozitivum to mělo, aspoň jsme se prošli a provětrali procházkou. :-)
1.1.2016 19:18
Naštvaná (neregistrovaný)
Vážené město
chci poděkovat za nevšední zážitek z dnešního ohňostroje.Něco podobného jsem ještě nezažila a doufám,že už nikdy nezažiji.Světelná šou byla možná hezká,to mohou posoudit lidé v prvních řadách,my toho moc neviděli.(Ten,kdo to schvaloval asi neví jak to na náměstí vypadá)A já šla na OHŇOSTROJ.Trval zhruba 3min.Jsem velmi zklamaná.Doufám,že vám pískot lidí bude znít v uších opravdu dlouho!!!
1.1.2016 19:21
Pavla (neregistrovaný)
nemohu tomu uvěřit
Jestli město napíše, že šlo o technickou závadu při odpalu, tak to jediné beru jako vysvětlení toho čeho jsme dnes byli svědkem na náměstí v Hradci Králové. Jsem z toho rozčarovaná a zklamaná ještě teď. Je to velká ostuda města Hradce Králové...místo potlesku pískot.
1.1.2016 19:24
hradečák (neregistrovaný)
ohňostroj
Byla to neskutečná bída! Jak tohle můžou vůbec udělat? Ohňostroj, který trvá ani ne 1,5 minuty.
1.1.2016 19:24
Zuzana (neregistrovaný)
Ohňostroj?
Celá rodina jela na tu velkou slávu namačkaná jako sardinky linkou č.14, která nejen, že neposílila spoje, ba naopak, autobus byl ten nejmenší, který v DP mají a proto řidič na posledních několika zastávkách před náměstím už ani dalším lidem nezastavoval. Jsem si jistá, že mapping nevidělo 60% všech zúčastněných, kteří na náměstí stáli, protože to přes ty davy nebylo ani možné. No a "ohňostroj" byl už jen třešinkou na dortu toho žalostného tyátru, které město Hradec Králové předvedlo. Považuji to za výsměch všem, kteří tu žijí.
1.1.2016 19:47
Zobinka (neregistrovaný)
RE: Ohňostroj?
souhlasím,že to byl výsměch hradečákům.
1.1.2016 20:23
Honza (neregistrovaný)
(NE)ohňostroj
Město HK styďte se, za to, co jste dnes všem příchozím předvedli pod názvem "novoroční ohňostroj". Videoprojekce je sice efektní, ale lidi 1. ledna nechodí na to dívat se na nějaké historické události. Takovouto projekci si nechte pro jiné historické milníky. Lidi přišly pobavit se ohňostrojem a ten jsme bohužel neviděli. Těch pár ran by zvládl každý, kdo za pár stovek koupí několik dělobuchů a petard v obchoďáku. Doufám, že ten závěrečný pískot lidí mluvil za vše. Jsme totálně zklamaní!!!!!! Krajský město??????? Ostuda.....
1.1.2016 20:46
Vašek Maixner (neregistrovaný)
VIdeomapping super, ale ohňostroj?
Videomapping byl moc fajn, ale škoda poněkud dlouhého přechodu na ohňostroj a krátkého ohňostroje, který bohužel negradoval :(
1.1.2016 20:58
Martin (neregistrovaný)
Je vidět, že zase "páni" radní rozkradli peníze na ohňostroj. Takovou ostudu městu co předvedli jsem ještě neviděl. Bída a zase bída.
1.1.2016 21:07
Krtek (neregistrovaný)
přežitek
Jojo - důvěřovat městu/magistrátu že umí něco pěkného zařídit je už přežitek, co se v 21. století nenosí.

Je čas, abychom se začali bavit sami.
1.1.2016 21:08
Jan (neregistrovaný)
OSTUDA HK
Pěknou celorepublikovou ostudu jste si dnes uřízli, pane primátore:

hradec.idnes.cz/ohnostroj-v-hradci-trval-jen-86-se...
1.1.2016 21:09
Pepa (neregistrovaný)
Přemýšlel jsem, že vyrazím na lyže ... a měl jsem to udělat. Ohňostroj byl totální fiasko.
1.1.2016 21:12
Mac (neregistrovaný)
zklamání
Tchýně říkala, že o půlnoci byl v Bydžově ohňostroj mnohem lepší, přibližně patnáctiminutový. Nechtěla věřit - stejně jako lidé okolo na náměstí, že v Hradci máme pouze "toto". Příští rok prý máme přijet do Bydžova, abychom viděli, jak má ohňostroj vypadat.
2.1.2016 20:56
Leoš (neregistrovaný)
zklamání
1000 porcí čočkovky zdarma (náklady 250,- na každou + 1,- miska) spotřebovali uvolněnou sumu na Oslavy ve statutárním městě. Příště to bude ještě překvapivější.
2.1.2016 20:40
Karel (neregistrovaný)
Videomapping
O ohňostroji se ani nechci vyjadřovat (pokud se to dalo nazvat ohňostrojem). Také mě DOST zklamal videomapping. Na prahu nového a snad šťastnějšího roku jsem se musel dívat na nesmyslnou a nejkrvavějí bitvu, kde zemřelo 40 000 lidí. Projekce byla zakončena obrovským množstvím křížů a hrobů. Měla to snad být vize do budoucna od představitelů našeho města?
11.1.2016 18:09
AnonymCZ (neregistrovaný)
Ohnostroj
Příšte at neutrácí za ohnostroj ale rovnou ho zruší. Je to uplné vyhazovaní peněz a ja bych to radejí investoval do lepších silnic.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává…
Čtěte více

První den spolu bude jinak. Ohňostroj vystřídá videomapping

Oslavy Nového roku 2024 by se v Hradci měly nést v jiném stylu, než jak tomu bylo v předešlých letech. Místo ohňostroje chystá město velkolepý videomapping promítaný na budovu radnice čp. 1 na Velkém náměstí. Tematicky se bude týkat krás a života v Hradci Králové. Záměr…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme