Nové moderní infocentrum na Eliščině nábřeží začne lidem sloužit příští rok

V této budově bude už příští rok sídlit infocentrum. Zdroj: MmHK
V této budově bude už příští rok sídlit infocentrum. Zdroj: MmHK

Před více než rokem zde sídlila jedna z poboček městské knihovny. Od té doby historická budova na nároží Palackého ulice a Eliščina nábřeží v Hradci Králové chátrá. Už od příštího roku by ale měla začít sloužit jako nové a velmi moderní infocentrum. Rekonstrukce objektu vyjde na 42 milionů korun, město by rádo pro tento účel využilo možnost čerpání finančních prostředků z evropských fondů, což by mohlo rozpočet snížit až o 85 procent.

Chystané infocentrum nahradí to na Gočárově třídě. Po opravení Bílé věže bude informace turistům poskytovat rovněž pracoviště na pokladně dominanty Hradce Králové, které bude s infocentrem na Eliščině nábřeží datově propojeno. O novince jsme vás informovali už v tomto článku, kde si můžete prohlédnout i vizualizace plánovaného infocentra.

„Moderní infocentrum pojme informační a rezervační systémy týkající se dopravy, kultury, volného času a mnohé další do jednoho objektu. Součástí bude i pestrá nabídka společenských akcí, atraktivit a nejobsáhlejší informace z dění v krajském městě. Doplňkově bude poskytovat informační a orientační materiály, vstupenky a upomínkové předměty vztahující se k městu,“ vypočítává tisková mluvčí města Magdaléna Vlčková.

Cenu projektu, která činí 42 milionů korun včetně DPH, snížila soutěž na zhotovitele, jíž město vypsalo, o dva miliony korun. S výsledky soutěže a doporučením hodnotící komise bylo na úterním zastupitelstvu seznámeno vedení města.

Hradec usiluje o získání dotace, a to v její maximální možné míře, tedy až 85 procent ceny zakázky. V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele této stavby.  „Prostory se dočkají kompletní rekonstrukce, budou provedeny sanace v suterénech, dojde ke stabilizaci celého objektu,“ uvádí Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme