Štítky: | Magistrát | hriště | workout |

Nová venkovní posilovna na Moravském předměstí láká sportovce ke cvičení

Hřiště slouží jako venkovní posilovna. Zdroj: MmHK
Hřiště slouží jako venkovní posilovna. Zdroj: MmHK

Nejen obyvatelé Moravského předměstí se mohou těšit z nové venkovní posilovny. Takzvané workoutové hřiště je první svého druhu v Hradci Králové a lidem, kteří si zde chtějí zacvičit, zaposilovat či se protáhnout na čerstvém vzduchu, slouží zcela zdarma. Cvičiště je navrženo tak, aby jej mohli  využívat lidé všech generací, především však dospělí. Městskou kasu přišla soustava překážek na 330 tisíc korun.

Unikátní venkovní posilovna začala obyvatelům Moravského Předměstí sloužit už během Vánoc. Nahradila zde dosavadní herní prostor. „Zrod hřiště pro „náctileté“ i dospělé trval velice krátkou dobu. Dodavatel si poradil s montáží kompaktního workoutového cvičiště a technické služby opatřily dopadovou plochu speciální hmotou tak, aby hřiště vyhovovalo bezpečnostním parametrům,“ popsala instalaci workoutového hřiště tisková mluvčí královéhradecké magistrátu Magdaléna Vlčková.

Hřiště poblíž areálu Hvězda je navržené na míru pro nadšence posilování na hrazdách, bradlech a dalších prvcích pro cvičení s vahou vlastního těla. „Celá sestava je rozdělena na jednotlivé prvky zaměřené specificky pro procvičování a posilování,“ řekl vedoucí odboru rozvoje královéhradeckého magistrátu Jiří Svátek.

Červenomodrá soustava hrazd, kruhů a dalších posilovacích nástrojů je vyrobena z ocelových profilků. V těsné blízkosti nového zařízení přibyl také venkovní stůl pro stolní tenis. Bezpečnost zajišťuje měkký povrch, který se rozprostírá po celé ploše hřiště. Radní doufají, že se nová venkovní posilovna stane centrem pro všechny královéhradecké vyznavače venkovního cvičení. „Předpokládáme, že by party nadšenců na takovém hřišti mohly pořádat exhibiční vystoupení tak, jak to je ve světě běžné a předvést veřejnosti krásu tohoto sportu,“ dodal Svátek.

Vstup na hřiště je bezplatný a pouze na vlastní nebezpečí. Děti do patnácti let by měla doprovázet dospělá osoba.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.1.2015 10:36
Karlos (neregistrovaný)
Rozhodně velký díky, lepší než ,,znásilňovat,, dětská hřiště nebo jezdit do Smiřic. Každopádně díky i všem klukům ze SWHK za ukecávání se na městě. Nástroj perfektní, jen čumilové z paneláků by si měli občas jít protáhnout tělo a nejen zírat z oken :)
Celkem se těším na léto, až budou hned vedle zase funkční fontánky. Ještě by bodlo víc laviček kolem, ať je kam si sednout při exhibici a po cvičení.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme