Štítky: | Bydlení | startovací byty | byty |

Nová bytová rezidence se začne stavět v ulici Na Střezině

Vizualizace Rezidence v ulici Na Střezině
Vizualizace Rezidence v ulici Na Střezině | autor: RS Group

Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské projekty se rodí i v jiných částech Hradce Králové. Informaci přináší Hradecký deník.

Nový bytový dům vznikne v Hradci Králové na okraji Slezského Předměstí. Rezidence U Sadů nabídne bydlení nedaleko Gočárova okruhu a rušné Pospíšilovy třídy, zároveň ale v blízkosti Šimkových sadů, k čemuž odkazuje i název projektu. Bytový dům nabídne celkem 54 bytů o různých dispozicích. „V blízkosti centra a na dosah tří významných městských parků nově vzniká projekt Rezidence U Sadů, který nabízí 54 nových bytů (1+kk až 4+kk). Jednotky disponují balkonem, lodžií či terasou,“ uvádí se na webu projektu. Investorem projektu je společnost RS Group se sídlem v Praze.

Na pozemku v ulici Na Střezině podle investora již začaly přípravné práce, samotná stavba domu by měla začít v létě. „Nyní probíhají přípravné práce pro zahájení stavby. Samotné zahájení je pak naplánováno v průběhu léta tohoto roku,“ sdělila jménem společnosti RS Group Dominika Trubková.

Bytovému domu musely ustoupit stromy, investor ale slibuje, že zeleň nahradí. „Společně s bytovým domem zde vznikne společný parter se zahradou a venkovním posezením, stejně tak bude samozřejmě součástí i nová výsadba, čímž do lokality chceme vnést více kultivované zeleně a udělat z ní tak příjemné místo pro relaxaci,“ uvedla Trubková.

Hotovo by mělo být za dva roky. „Doba výstavby by neměla přesáhnout dva roky s tím, že plánujeme projekt dokončit na jaře roku 2026,“ potvrdila Trubková.

Bytové domy rostou i v Kuklenách

Bytové domy vzniknou i v jiných částech Hradce Králové, jeden se v současnosti staví například na Pražské třídě v Kuklenách. Rezidence Thera nabídne 65 bytových jednotek. Býtový dům napájí vlastní fotovoltaická elektrárna a vytápí ho tepelná čerpadla. Podle webu novostavby.com je dokončení projektu plánováno na polovinu letošního roku.

V hradeckých Kuklenách nejde o první energeticky úspornou budovu, loni ve čtvrti vyrostl první pasivní bytový dům v regionu - Cihlovka II.

Začala i výstavba ve Svobodných Dvorech

V dubnu začala výstavba bytového domu s 16 bytovými jednotkami ve Svobodných Dvorech, dokončení se plánuje na prosinec roku 2025. Jedná se o druhou etapu projektu Meteor II, první bytový dům byl dokončený loni v prosinci.

„Jednotky nabízíme opět se zahrádkami, terasami, balkony, garážemi a sklepy. Kolem domů je k dispozici dostatek parkovacích stání. Jedná se o lokalitu plnou zeleně a klidu, přitom kousek od centra města. V bezprostřední blízkosti domů vznikne nové dětské hřiště, kavárna a prostor se zelení k relaxaci a odpočinku,“ uvádí se na webu projektu Meteor II.

Na Moravském Předměstí roste bytový objekt Kristian

Letos odstartovala i výstavba bytového objektu na Moravském Předměstí pod názvem Rezidence Kristian. Ve dvou etapách tu vznikne téměř 150 bytových jednotek a více než dvě stovky parkovacích stání. První obyvatelé se nastěhují na podzim roku 2025. Projekt se kvůli kritice místních musel proměnit.

Již před časem popsal Deníku změny architekt a autor nedalekých bytových domů Pilot 2 a Pilot 3 Miroslav Gebas. Dva bytové domy budou stát na obdélníkovém půdorysu namísto čtvercového. „Změnila se struktura zástavby, tedy rozmístění domů v území, které se odsunulo dále od stávajících domů. Po úpravách se také vytvořilo více prostoru pro dětské hřiště a sportoviště, která budou zabírat jednu ucelenou plochu,“ vysvětlil architekt.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Kolem Piletického potoka by mohly vyrůst byty, obchody i školka

Moderní čtvrť pro více než dva a půl tisíce obyvatel, malé obchody a služby nebo mateřská škola. I tak by mohla podle vypracovaných studií v budoucnu vypadat nová čtvrť v lokalitě Severní zóna, která je plánována v návaznosti na protipovodňové úpravy a revitalizaci Piletického…
Čtěte více

Problémy s bydlením bude na hradeckém magistrátu řešit speciální kontaktní místo

Lidé, kteří jsou ohroženi ztrátou bydlení nebo se ocitnou v bytové nouzi, mohou od 8. ledna v budově hradeckého magistrátu využít kontaktní místo pro bydlení. K dispozici bude ve standardní úřední hodiny minimálně dva dny v pracovním týdnu. Zajistí prvotní posouzení existence…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme