Některé linky MHD čekají změny

Městská hromadná doprava v Hradci Králové projde v následujících několika dnech výraznými změnami. Během posledních tří měsíců jde již o druhou úpravu v centru města, na kterou si budou muset občané zvyknout. Změny souvisejí především s rekonstrukcí Riegrova náměstí a jeho zprůjezdněním.

Od pondělí 6.10. do pátku 10.10. již autobusové linky nejezdí Haškovou ulicí, ale ulicí S.K.Neumanna, kam jsou přemístěny dočasné zastávky „I“ a „J“. Příští pondělí pak proběhne kolaudace trolejového vedení v Puškinově ulici a linky č. 2 a 6 pojedou po objízdné trase přes třídu Karla IV. Zastávky Adalbertinum , Ulrichovo náměstí a Gočárova třída budou vynechány. Linka č. 3 bude stále jezdit po objízdné trase, tj. po Gočárově třídě. Od úterý 14.10. pak bude MHD jezdit bez výluk. Výjimkou bude pouze Riegrovo náměstí. To je do odvolání staveniště a MHD tudy projíždí bez zastavování. Dočasné zastávky Hlavní nádraží jsou zřízeny v ulici S.K.Neumanna a v Puškinově ulici.
Souběžně s těmito změnami dojde v sobotu začne platit nový jízdní řád. Mění se trasy linek MHD - bude zrušena provizorní trolejbusová točna „u Koruny“ a linky 1, 2, 6 a 7 budou přivedeny přes Riegrovo náměstí do terminálu hromadné dopravy. Do terminálu hromadné dopravy nebudou i nadále jezdit linky 3, 12 a 16 - ty budou provozovány Puškinovou ulicí a ulicí S.K.Neumanna. Noční provoz bude rozšířen o linky 53 a 54 s provozem jen v sobotu a v neděli   - trasa linky 53 vede z Plačic přes Hlavní nádraží a Adalbertinum na Nový Hradec Králové, linka 54 má obrácený směr jízdy.
Provoz na lince 6 bude zejména v době po 8,00 hod. omezen a v trase společné s linkou 2 (Magistrát města – Terminál HD) se budou časy odjezdu spojů pravidelně střídat.
Na zastávkách budou nové jízdní řády vyvěšeny v pátek 10.10. Prodej jízdních řádů na prodejnách DP bude zahájen 10.10.2008. Kompletní přehled změn a změněné jízdní řády a trasy jsou k nalezení na internetových stránkách www.dpmhk.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.7.2016 12:49
Josef Pilnáček (neregistrovaný)
jízdní řád
Příště to alespoň uveřejněte včas v novinách

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme