Názvy lokalit Parlament, U Vody, Orličan či Rozkvět Míru budou mít tamní obyvatelé v občance

| autor: hradeckralove.cz

Rozkvět míru I a II, Parlament, U Vody nebo Orličan. To jsou staronové názvy osad a lokalit na Slezském Předměstí a v Malšovicích. Staronové proto, že se těmto místům takto říká odjakživa, ale pokud záměr schválí 26. dubna městské zastupitelstvo, stanou se názvy oficiálními. Stane se tak zejména kvůli čištění základního Registru územní identifikace adres a nemovitostí. Změna by měla přispět k lepší orientaci nejen občanům, ale i záchranářů, hasičů či policie.

"Se změnami názvů na Slezském Předměstí a v Malšovicích souhlasili městští radní, poslední slovo však budou mít ve věci zastupitelé 26. dubna. Čištění adresních míst bude průběžně pokračovat i v dalších částech Hradec Králové," uvedla Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu.

Nově se tedy Osada I s jedním trvale bydlícím občanem bude jmenovat Rozkvět míru I (po pravé straně směrem na Malšovu Lhotu). Rozkvět míru nově ponese název Rozkvět míru II (po levé straně na Malšovu Lhotu). Na Slezském Předměstí se názvy lokalit s názvy Parlament, U Vody a Orličan stanou oficiálními.

Pokud budou souhlasit i zastupitelé, čeká trvale bydlící osoby v těchto lokalitách výměna občanských průkazů. Těmto občanům bude nabídnuto přednostní odbavení na přepážkách oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel. „Po schválení změny v zastupitelstvu budeme postupně vyzývat občany, kterých se to týká, k výměně občanských průkazů. Ty jim samozřejmě s ohledem k výše uvedeným skutečnost vyměníme zdarma,“ popisuje Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru magistrátu města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme