Na Velkém náměstí se začne kopat. O očekávanou rekonstrukci však neběží

| autor: hradeckralove.cz

Centrum Hradce se promění ve staveniště, nicméně o plánovanou rekonstrukci Velkého náměstí se nejedná. Budou se opravovat plynovody, vodovody a kanalizace. Pracovat se bude v podstatě až do konce letošního roku. První etapa se bude týkat prostorů před starou radnicí. Opravy se dotknou i dopravy, řidiče čekají změny. Uvádí to Hradecký deník.

 

Potrubí, které vede pod náměstím nemůže už na rekonstrukci čekat. V půlce minulého týdne už došlo k předání staveniště a první etapa prací právě začíná. „V letošním roce je naplánováno několik etap. Stavět se bude do konce roku, respektive do listopadu. Samotné stavební práce začnou v pondělí," uvedl pro Deník náměstek firmy Vodovody a kanalizace Hradec Králové Pavel Loskot.

V dalších měsících se bude opravovat potrubí mezi Bílou Věží a Katedrálou svatého Ducha. Letní prázdniny budou ve znamení rozsáhlých oprav potrubí a kanalizace na ploše parkoviště uprostřed náměstí až ke sloupu. Závěrečná etapa, která je podle vyjádření společnosti v plánu od září do listopadu, bude pokračovat od Galerie moderního umění v Hradci Králové kolem podloubí až ke Kopečku.

V letošním roce nutné opravy potrubí a kanalizace vyjdou na 13 milionů korun.Opravy omezí i dopravu na náměstí. „V této chvíli se to dotkne provozu, protože začínáme v úzkém krčku směrem ke Kopečku. Je připravena objížďka pro osobní auta, která povede ulicí Rokytanského. Nákladní auta budou jezdit nazpět k soudu přes malé náměstí. V těchto místech bude omezený dvousměrný provoz v části, která vede k soudu," dodává ke změnám způsobeným pracemi Pavel Loskot.

Agendu týkajííc se rekonstrukce Velkého náměstí převzal stavební úřad v Hořicích. Rozhodl tak Krajský úřad Královéhradeckého kraje. Více si můžete přečíst zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více

Máte představu, jak by mělo vypadat Velké náměstí? Zapojte se do diskuze

Město Hradec Králové již několik let připravuje rozsáhlou rekonstrukci Velkého náměstí. Stávající dokumentaci ale chce radnice upravit tak, aby více odpovídala požadavkům dnešní doby a představám obyvatelů města. Díky participativnímu procesu budou moci lidé sdílet své názory,…
Čtěte více

Oprava Velkého náměstí opět ve hře. Radnice chce stáhnut složku z Hořic a znovu projekt připravit

Hradec Králové chce konečně rozhýbat opravy historického Velkého náměstí. Proto po téměř sedmi letech stáhne složku ze stavebního úřadu v Hořicích, kde ji už od srpna 2016 posuzují kvůli podezření z podjatosti tehdejšího vedení města. Vlastníci nemovitostí jsou však skeptičtí.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme