Na Tuning party přijelo asi 22 tisíc lidí

Stovky nablýskaných upravených automobilů dorazily o víkendu na letiště v Hradci Králové, kde se konal pátý ročník Matador Tuning Party. Návštěvníci soutěžili o nejkrásnější vůz a zhlédli i jízdu automobilu poháněného turbínou ze stíhacího letounu o výkonu deset tisíc koňských sil. Podle organizátorů přijelo do Hradce Králové na tuningovou akci asi 22 tisíc lidí z celé Evropy.
„Předpokládali jsem o něco větší účast. Příjezdy příznivců tuningových vozů ale zřejmě ovlivnilo počasí, které během víkendu nebylo příliš příznivé,“ uvedl jeden z organizátorů Matador Tuning Party Petr Brát. Ohromná koncentrace lidí si vyžádala úzkou spolupráci organizátorů s policií, která hlídala, aby nedocházelo k ničení majetku a dohlížela na klidný průběh akce. Bohužel letošní ročník přinesl kromě příjemných zážitků i jeden negativní. V areálu letiště pod vlivem alkoholu narazil jeden z řidičů tuningového vozu do stanu, kde spali lidé. „Jedna osoba byla při incidentu zraněna, případ šetří policie,“ zdůraznil Brát a dodal, že spolupráce s policejními složkami fungovala na špičkové úrovni.
Obliba hradecké Tuning party rok od roku stoupá. Na první ročník přijelo do Hradce Králové osmnáct tisíc lidí, na druhý pětadvacet, pak třicet a loni už začalo být letiště malé. Dorazili sem lidé z celé Evropy, jen Poláků přijelo v loňském roce stejně jako letos několik tisíc. Hradecká Matador Tuning party je svátek, který patří mezi deset největších v Evropě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.7.2006 01:31
Roman (neregistrovaný)
Jo bylo to docela dobrý,ale těch polááákůůů tam mohlo být míň!!!!Chovaj se jak dobytek(a to sorry,že urážím dobytek) a člověk aby se bál jen projít na trávníku.Asi by to mohlo být trošku víc přísnější.A to proto aby si to užil každý.
6.7.2006 11:27
MSU (neregistrovaný)
přesně,slyšela jsem ,že právě ten opilý hajzlík, co najel na lidi byl z Polska..já bych je hnala.
7.7.2006 12:46
Michal (neregistrovaný)
Tunning party
No poláci byly vostrý i na český holky-nejenom na trávník :). Hodně mě dostával mistr DJ,kterej to valil a valil až do rozednění.Pivko honěný vzduchem taky nemělo chybu.Budu muset taky asi začít šetřit na nějakej kundolep...
8.7.2006 11:17
Radim (neregistrovaný)
PoLaCi CuRaCi
Byl jsem tam jako poradatel, polaci me malem 4× prejeli ale presto jsem je vytrvale krotil...kdyby se takhle snazil kazdy treba by to melo efekt... Jo a skamaradem jsme taky dostali obuskem pres ruce, ale na obusek prisla bejsbolka, takze si to rychle rozmysleli...
10.7.2006 13:15
Zdenek (neregistrovaný)
Poděkování
Dík pořadatelské službě, vyšla nám vstříc, protože bydlíme u letiště a při těchto akcích si z nás někteří dělají parkoviště. Letos to byla paráda.Vše k naší plné spokojenosti. Jenom škoda těch nehod to byla kaňka na jinak parádní akci.A taky pozdrav některým tunerům. Jsou machři, kteří dokáží z obyčejného auta udělat skvost. Jenom pozor na blbce, aby vám ho nezrušili. Roky práce jsou pak pryč.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme