Na Stříbrném rybníku chystají novinky. Novou stezku, halu i vyčištěné pláže

Stříbrňák nabídne hodně novinek.
Stříbrňák nabídne hodně novinek.

Lepší kvalita vody, úprava písečných pláží, nová stezka, kulturní akce v nově opravené hale či svatební obřady. Správci hradeckého kepu Stříbrný rybník - městské lesy - mají na rok 2022 mnoho plánů. V současné době pilně připravují nadcházející sezónu a doufají, že ji už neohrozí koronavirová opatření.

"Zaměřujeme se především rozšiřování stávajících služeb s důrazem na bezpečnost návštěvníků. Získali jsme prestižní známku Safety Travels díky závazku na dodržování nejpřísnějších hygienických norem," uvádí Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové.

V kempu chcejeho správce rozšířit nabídky aktivit. Dojde tak k výstavbě naučné stezky pro děti vedoucí k lesní tělocvičně U Pytláka, vybudování přímého napojení kempu na lesní okruh, který bude sloužit i pro starty hromadných akcí - podpora společenských akcí by měla být i nadále prioritou.

"Řešit budeme kvalitu vody v našem přírodním koupališti, která nás v loňském roce velmi potrápila. S odborníky z Jihočeské univerzity hledáme nejvhodnější řešení z hlediska ekologického, technického i ekonomického. Již teď pracujeme na úpravě písečných pláží a rozšíření kapacity ploch pro karavany a stany s možností kempování ve stínu stromů," upřesňuje  Zerzán.

Jednou z největších změn pak bude kompletní rekonstrukce víceúčelové haly, která se přemění na reprezentativní místo pro pořádání firemních i soukromých akcí a oslav. Na Stříbrném rybníku se také můžete nechat oddat a už nyní je o rezervaci termínů zájem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru