Na Flošně se čeká na slunce, pak se otevřou brány koupaliště

Flošna už je připravená na letošní sezónu | Foto:SNHK
Flošna už je připravená na letošní sezónu | Foto:SNHK

Koupaliště Flošna vloni zahájilo sezonu 26. dubna a také letos by první návštěvníci mohli ponořit svá těla do vody v některém z bazénů ještě v tomto měsíci, soudí to vedení koupaliště i městské společnosti Správa nemovitostí Hradec Králové, která o Flošnu pečuje. Během několika dnů by mělo být koupaliště Flošna na start sezony připraveno, ale samotné otevření záleží už výhradně na počasí. Zatím předpověď počasí pro Hradec Králové hlásí deštivo a oblačno, ale teploty přes 20 stupňů. O případném otevření Koupaliště Flošna budeme informovat i na našem portálu.

“Pokud bude příznivé počasí, tak bychom mohli otevřít ve druhé polovině dubna. Vše bude v té době připraveno. Například bazény jsou vyčištěny a napuštěny už teď,” uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Případný provoz plovárny v dubnu a zřejmě i květnu by si zájemci mohli užít levněji, voda v bazénech se totiž do vypuknutí hlavní sezony bude ohřívat méně než na obvyklých 26 stupňů Celsia. Ve vedlejší sezoně to bude jen 18 až 22 stupňů. 

Letos na Flošně zaplatíme stejné vstupné, podraží jenom noční koupání 

Příznivou zprávou jsou ceny vstupného, které zůstaly v porovnání s loňskem u většiny položek na stejné výši. “Základní cena je stejná. Mírně jsme zvýšili jen vstupné u nočního koupání a srovnali jsme například ceny při platbách městskou kartou a v hotovosti,” upřesnila některé změny ředitelka Bernhardová.

Za celodenní vstupné na Koupaliště Flošna zaplatí dospělí 115 korun a děti 75 korun v hotovosti nebo na městskou kartu. Noční koupání bude letos za 70 korun, oproti loňsku podražilo o desetikorunu. Stejně jako v předchozích letech bude odpolední návštěva koupaliště levnější, od 16 hodin zaplatí dospělí 85 a děti 65 korun. Při platbě přes čipové náramky jsou ceny samozřejmě příznivější. Kompletní ceník najdete zde.

Koupaliště opět zlepšovalo prostředí pro své návštěvníky

I letos se návštěvníci mohou těšit na několik novinek. Například na plošině toboganu přibude v průběhu jara zastřešení, aby tam na čekající návštěvníky i plavčíka tolik nepálilo sluníčko.

Další změna nastane v průběhu sezony ve wellness centru, kde přibude ještě jedna finská sauna doplněná ochlazovacím bazénkem. 

“O saunu je velký zájem a občas se stává, že kapacita je plná a další zájemci mají smůlu. Saunu s bazénkem zřídíme v nevyužívané místnosti,” sdělila Jaroslava Bernhardová.

Před vstupem do areálu bylo před sezonou umístěno i nové označení koupaliště z nerezavějící oceli, které je večer navíc nasvíceno, i když nerovnoměrně. To je však podle vedení koupaliště architektonický záměr.

Flošna čeká na půlmiliontého návštěvníka

Koupaliště Flošna by letos mělo přivítat půlmiliontého návštěvníka od začátku své existence, tedy od května roku 2010. "Rekordní návštěvnost zatím drží loňský extrémně teplý červenec, kdy za jediný měsíc koupaliště navštívilo bezmála 47 tisíc rekreantů. To je obvykle návštěvnost za polovinu sezony," uvedl Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště. Více o loňské sezóně se dočtete také v článku Flošna dala sbohem létu, sezóna se vydařila, byla i bez zranění.

V roce 2010 na Flošnu přišlo 94 tisíc lidí, o rok později 88 tisíc, v roce 2012 to bylo 99 tisíc a vloni 95 tisíc osob.    

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více

Flošna je otevřená, zatím za mimosezónní vstupné

Letní hradecké koupaliště Flošna zahájilo novou sezónu. Veřejnosti se otevřelo už v sobotu a to v čase od 10 do 19 hodin. V provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště, voda v padesátimetrovém bazénu bude vyhřátá na 26 stupňů. Vstupné bude zatím mimosezónní, tedy 100 korun…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme