Na Benešově třídě má vyrůst supermarket

Na Benešově třídě má vyrůst nový supermarket. Hradecká radnice se totiž chystá prodat pozemek a silnici pod objektem bývalé velkoprodejny Jiskra společnosti, která jej přestaví na supermarket. Jednou z podmínek prodeje je vznik nové křižovatky přímo uprostřed třídy. Uvádí to dnešní vydání MF Dnes pro Královéhradecký kraj.
Budovu bývalé velkoprodejny koupila pražská společnost Eweco. Ta chce budoucí supermarket pronajmout. K provozu obchodu ale potřebuje některé městské pozemky a také jednu z komunikací. Prodej, schválený zatím radou města, si však kvůli dopravní obslužnosti vynutí výstavbu křižovatky a další změny v dopravě. Křižovatka je podle radních ve stadiu přípravy projektu pro stavební povolení. Podmínkou prodeje městského pozemku a komunikace pod prodejnou, který musí ještě schválit zastupitelstvo, je otevření křižovatky. Postaví ji investor, tedy firma Eweco.
Záměr se však nelíbí místním lidem, kteří si stěžují, že křižovatka zkomplikuje již tak problematickou dopravní situaci okolního sídliště. Plány radnice překvapily i architekta Františka Křelinu, který se zabývá problematikou dopravy v Hradci Králové. Podle něj je tento záměr absurdní, protože celý prostor Benešovy třídy by se měl zklidnit, takto bude efekt přesně opačný. Doprava se bude hromadit na místě, kam vůbec nepatří.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.2.2006 14:03
jpa (neregistrovaný)
Další?!
U všech Skotů, vždyť před týdnem tu byl článek, že už v se v Hradci nebudou stavět žádné nové hypermarkety! Jo, on to má být supermarket, takže to je jiná...
Nahoře Albert, dole Albert, Carrefour, Lidl, Mainl-Albert, to už zůstává rozum stát, jsem zvědav, kdo to dřív zabalí.
JPA
27.2.2006 20:20
znechucený občan (neregistrovaný)
další supermarket?
Dokud nebude na útvaru hlavního architekta osobnost, ale jen ten přicmrndávač Bruna, bude pořád dokola. Nic jiného, než převádět pozemky pro další a další monstra, neumí !!!
27.2.2006 22:38
Jouda (neregistrovaný)
RE: další supermarket?
A co byste tam vy chytráci chtěli lepšího nebo jinýho? Myslíte, že ta tržnice, co je tam dneska je lepší?
3.3.2006 14:58
Yn (neregistrovaný)
RE: další supermarket?
... FAKT JOUDA!no,snad abys to zkusil chytračit jinde,ne?
3.3.2006 13:02
Hradečák (neregistrovaný)
Joudo a tobě podobní, před vietnamci tam byla prodejna, kterou lidé využívali. Nyní i to co se ti a tobě podobným líbí, lidé nechtějí. Chějí to jen ti, co si na úkor občanů hrabou do kapsy a nic jiného neumí - a "o tom to je".
Hradečák
3.3.2006 17:50
andre (neregistrovaný)
krám
jedna pani povidala že prej miniTesco, no uvidíme ale nezdá se mi to jako dobrý nápad, to nám zas nějákej ouředa perlí ..profackovat ať vystřízliví!!.. KDYBY .. kdyby v tom místě vzniklo raději dvoupodlažní parkoviště bylo by lépe si myslim - z pronájmu či prodeje rejže...3 alberty v lajně sotva 1 km je málo??? Což takhle velký náměstí? v centru žádnej hyperkrám nestojí!!!!
3.3.2006 18:02
andre (neregistrovaný)
A vůbec...tám už žádnou žrádelnu!! Ať se lidi projdou, ti alberti nejsou daleko ne? tam chcípl pes, ještě aby ze vchodu třemi kroky do krámu...snižte nájemné v těch prostorech pod byty a uvidíte že se život navrátí , tu krámek s tím tu krámek s tímhlej, trochu oživit by to chtělo a vymést powl smrad a fet! A TA Křižovatka...?! v takové zástavbě stačí chodníky ...nájezdy pro košíky .. prostě blbost... snad tam nechcete nahnat celý hradecko ...15 000 lidi v okolí nestačí? ...
21.6.2006 20:46
Kozák Vladimír (neregistrovaný)
Benešovka.
Jsem proti křižovatce na Benešově třídě se supermarketem.Jsem přesvědčený o tom,že tam postačí prodejna podobná "JISKŘE".Normální sortiment za dobré ceny.Také bufet a cukrárna vedle.Není potřeba,aby se zde stahovali lidi z celého města nakupovat.Obchod by sloužil pouze domácím.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru