Mladou dívku na nádraží napadla bezdomovkyně. Vláčela ji po zemi

| autor: Policie

Před budovou vlakového nádraží napadla opilá žena nezletilou dívku. Nejdříve na ni křičela, fotila si ji na mobilní telefon, nepravdivě ji obvinila z krádeže tašky a za bundu ji vláčela do nedaleké prodejny. Stále nesrozumitelně křičela, s dívkou smýkala po zemi a dožadovala se přivolání policie.

Přestože se prodavačky snažily dívku chránit, nepodařilo se jim ji vytrhnout z rukou. To se podařilo až pracovníkovi ostrahy. V tu chvíli žena utekla pryč. Zaměstnanci marketu na místo přivolali městskou policii a rozrušenou dívku posadili v zázemí prodejny. Vyrozuměli její matku a vysvětlili jí, co se stalo. Strážníci dle popisu zjistili, že útočnicí je cizinka, která se zdržuje mezi hradeckými bezdomovci. Její popis předali ostatním hlídkám a zároveň kontaktovali Policii ČR. Jedna z hlídek městské policie spatřila bezdomovkyni odpovídající popisu na Riegrově náměstí. Protože u sebe neměla žádné doklady, ověřovala její totožnost Policie ČR. Při lustraci se ukázaly nesrovnalosti, které bude řešit Cizinecké oddělení PČR a zahájí s ní řízení o vyhoštění. Na místo se dostavila matka napadené dívky, které strážníci předali dceru do péče. Poučili ji, že událost bude předána k řešení správnímu orgánu města, kde také mohou uplatnit nárok na způsobenou škodu. Opilá útočnice byla převezena na záchytku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru