Mistrovství Evropy v basketbale přinese svátek sportu i dopravní změny

| autor: MMHK

Už jen pár dní zbývá do zahájení Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017, které společně s Prahou hostí i Hradec Králové. Východočeská metropole se chystá na svoji doposud největší sportovní událost a nabídne návštěvníkům i obyvatelům Hradce prožít mistrovství nejen jako pasivní divák a fanoušek, ale i jako aktivní sportovec. Hlavním doprovodným programem bude Festivalu sportu. Událost v některých místech iomezí dopravu.

Jiráskovy sady, tedy hned vedle zimního stadionu, kde se odehrají zápasy hradecké skupiny basketbalového turnaje, se od pátku 16. do neděle 18. června promění v multisportovní areál. Tento program letos vystřídá tradiční Nábřeží sportu, které právě z důvodu mistrovství tak změní termín a místo. Návštěvníci si budou moci aktivně vyzkoušet na 45 druhů sportu, které je možno v Hradci provozovat celoročně.

„Sport a aktivní odpočinek patří ke zdravému životnímu stylu každého z nás. Hradec Králové je městem aktivním, dlouhodobě podporuje desítky sportovních oddílů,“ řekl primátor Zdeněk Fink. „Doufám, že návštěvníci mistrovství budou mít během svého pobytu čas poznat naše město i z pohledu neorganizovaného sportu. Hradec totiž nabízí úžasné možnosti pro běh, cyklistiku, in-line bruslení a jiné rekreační sporty ve svých parcích, na nábřežích nebo v městských lesích,“ dodal primátor.

Během Festivalu sportu si lidé budou moci vyzkoušet mimo jiné střelbu na elektronické laserové střelnici, která simuluje a umožňuje nácvik střelby v různých disciplínách, squash v nafukovacím squashovém kurtu, závod v orientačním běhu, stolní tenis, pole dance, minigolf, veslování na trenažéru, pétanque, atletické disciplíny na mobilním dětském atletickém minihřišti, jízdu na kajaku či kánoi, jízdu na cyklistickém trenažéru a válci, hokejbal v mobilním hokejbalovém hřišti a další zajímavé sporty a disciplíny.

Pro nejaktivnější účastníky je v rámci Festivalu sportu připravena hra s názvem Hradecký dvanáctiboj, ve které mohou získat při vyzkoušení minimálně dvanácti druhů libovolných sportů a odevzdání hrací karty ve stánku hlavního organizátora drobnou odměnu.

Ve fanzóně před zimním stadionem budou mít fanoušci možnost sledovat zápasy na LED obrazovce, zahrát si basketbal 3x3 na mobilním hřišti, na hlavním pódiu se budou střídat královéhradecké sportovní organizace se svými aktivními s ukázkami.

Kompletní a aktuální informace k Festivalu sportu najdete na www.festivalsportuhk.cz.

Změny dopravy

Ve dnech 15.6. až 20.6.2017 bude z důvodu konání Mistrovství Evropy v basketbalu žen jednosměrně uzavřena část Komenského ulice. Linky 16, 23, 23Š, 27, 33 a 54 pojedou po objízdných trasách. Linky 16 a 54 ve směru na HLAVNÍ NÁDRAŽÍ pojedou ze zastávky ZIMNÍ STADION na zastávky KOMENSKÉHO, SOUD (dočasná zastávka), MAGISTRÁT MĚSTA, MUZEUM a dále již po své trase.  Vynechaná zastávka: ADALBERTINUM. V opačném směru se trasy linek 16 a 54 nemění.

Linky 23, 23Š, 27 a 33 ve směru na SLEZSKÉ PŘEDMĚSTÍ pojedou ze zastávky ZIMNÍ STADION na zastávky KOMENSKÉHO, SOUD (dočasná zastávka), PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA a dále již po své trase. Vynechané zastávky: ADALBERTINUM a MAGISTRÁT MĚSTA. V opačném směru se trasy linek 23, 27 a 33 nemění.

UPOZORNĚNÍ: TATO VÝLUKA NEBUDE ZOHLEDNĚNA VE VYHLEDÁVAČI SPOJENÍ A JÍZDNÍCH ŘÁDŮ NA ÚVODNÍ STRANĚ WEBU DPMHK.CZ.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jiráskovy sady stárnou a nová studie je má omladit a zajistit jim udržitelnost

Jiráskovy sady v Hradci Králové jsou dominantní plochou zeleně v centru města, o jejichž údržbu, včetně obměny zeleně, se pravidelně starají technické služby. Město nyní plánuje pro další postupnou obnovu dřevin a jiných porostů taková pravidla, aby byla podpořena dlouhodobá…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se chystá čokoládový a orientální festival

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Přinášíme vám tipy na nejzajímavější akce v Hradci Králové. Na ochozu Bílé věže můžete zažít kouzlo svítání. Basketbaloví nadšenci mohou celý víkend fandit Hradeckým Lvicím během Federálního poháru. Vyrazit můžete na festival Kouzlo orientu…
Čtěte více

ZVEME: Na halloweenskou noc, festival vín nebo výstavu Četnické humoresky

Obyvatelé Hradce Králové si o víkendu mohou vybrat z pestré nabídky akcí. Petrof Gallery zve na slavnostní Galavečer boxu, v hotelu Tereziánský Dvůr se budou degustovat ta nejlepší burgundská vína. Knihovna pořádá Halloweenskou noc, Muzeum východních Čech přichystalo výstavu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme