Milion kilometrů bez nehody mají za sebou dva řidiči dopravního podniku

Ocenění řidiči
Ocenění řidiči | autor: DPMHK

V hradeckém dopravním podniku jim říkají milionáři a jsou na ně patřičně hrdí. Tentokrát se ocenění dočkali dva řidiči, kteří ujeli milion kilometrů a přitom bez nehod tedy aklespoň bez nehod vlastním přičiněním. Pokud toto číslo převedeme do časových údajů, znamená to, že řidiči odsloužili dvacet let za volantem vozidla městské hromadné dopravy.

Petr Husák a Jaroslav Vašina převzali z rukou ředitele hradeckého dopravního podniku Miloslava Kulicha odměnu i ocenění za výborně odvedenou práci. Nejen, že ujeli milion kilometrů bez nehody, ale svou náročnou profesi vykonávají s velkou profesionalitou ve složitých podmínkách současného stále náročnějšího městského provozu provázeného mnohdy bohužel i rostoucí agresivitou a bezohledností některých dalších účastníků silničního provozu.

"S řidiči milionáři se může veřejnost i nadále setkávat v našich autobusech a trolejbusech - naše společnost je hrdá na to, že máme k ve svém kolektivu tak kvalitní řidiče – řidiče, na které se naši cestující mohou plně spolehnout. Pevně doufáme, že získaná ocenění budou trvale motivovat k bezpečné a ohleduplné jízdě i další řidiče naší společnosti: Řidičům upřímně gratulujeme a zároveň přejeme mnoho zdaru a šťastných dojezdů i do dalších let," dodal František Meduna z dopravního podniku.

Povolání řidiče městské hromadné dopravy už dávno nepřitahuje pouze muže, v autobusech i trolejbusech jezdí také ženy. A právě hradecký dopravní podnik jich nezaměstnává málo. Po městě jich jezdí 23.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme