Štítky: | Doprava | Opatovice nad Labem |

Mezi Hradcem a Pardubicemi nejezdí vlaky, výluka potrvá do 10. září

Ilustrační foto, budova nádraží v H. Králové
Ilustrační foto, budova nádraží v H. Králové | autor: hradeckralove.cz

Mezi Hradcem Králové a Pardubicemi od pondělního rána nejezdí vlaky. Výluka, kterou železničáři naplánovali na první školní den, začala před devátou hodinou ráno. 

Výlukový jízdní řád bude na trati mezi východočeskými krajskými městy platit v době od 1. do 10. září 2014. Hned na to však navážou další výluky, které omezí provoz ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem. 

Se začátkem září se cestující mezi Hradcem Králové a sousedními Pardubicemi musí připravit na výluky na železniční trati. „Důvodem jsou pokračující práce na zdvoukolejnění úseku Stéblová – Opatovice nad Labem a oprava traťového úseku Pardubice-Rosice nad Labem – Stéblová, jejichž investorem je Správa železniční dopravní cesty. České dráhy během výluky nahradí všechny vlaky mezi oběma krajskými městy autobusy,“ uvedlo tiskové oddělení Českých drah. 

Cestující se tak až do středy 10. září do 22. hodiny večer musí připravit na cestování v autobusech. „Pojedou jak zrychlené spoje, které budou mít v krajských městech přípoje, tak zastávkové autobusy, které zajistí obsluhu stanic a zastávek v Semtíně, Stéblové, Čeperce a Opatovicích nad Labem,“ uvádí se na webových stránkách Českých drah. S výlukami se samozřejmě pojí i upravené další spoje, které pokračují jak z Hradce Králové, tak také z Pardubic. 

V Hradci Králové je zastávka náhradní autobusové dopravy umístěna před budouvou hlavního vlakového nádraží na nástupišti s označením F. V Pardubicích je taktéž před nádražní budovou. 

Další výluka směrem na Pardubice se plánuje od 11. do 18. září

Od 11. do 18. září bude na stávající výlukový provoz navazovat další dopravní omezení. Ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem totiž budou probíhat stavební práce a tak vstoupí v platnost nový výlukový jízdní řád. Osobní vlaky pojedou v jiných časech a některé vlaky nahradí autobusy. 

Linky a trasy náhradních autobusů v době výluky od 1. do 10. září

  • Linka R – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n., nebudou obsluhovat žádné nácestné stanice a zastávky.

  • Linka A – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n. a budou obsluhovat pouze železniční stanici Pardubice-Rosice nad Labem.

  • Linka Z – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n. a budou obsluhovat všechny nácestné stanice a zastávky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme