Mezi bazénem a Šimkovými sady vznikne letní odpočinková zóna

Slunnou loučku si budou moci užívat děti i dospělí. Zdroj: Pixmac.cz
Slunnou loučku si budou moci užívat děti i dospělí. Zdroj: Pixmac.cz

Nový venkovní prostor pro relaxaci a opalování vznikne v těsné blízkosti krytého plaveckého bazénu a městských lázní. Slunná loučka s mlhovišti, lavičkami a opalovacími lávkami bude spojena s areálem bazénu. Stavět by se mělo začít letos v létě a lidem má prostor začít sloužit už v září. Královéhradecká radnice chce projekt, který vyjde na zhruba šest milionů korun, z většiny pokrýt z evropské dotace.

Dlouhodobě nevyužívaný prostor mezi Šimkový sady a krytým plaveckých bazénem se už během léta začne proměňovat v klidnou relaxační oázu. Hradečané budou moci při slunečném počasí využívat dřevěnou lávku, mlhoviště, lehátka, lavičky, chybět nebude ani sociální zázemí. Prostor bude přístupný z padesátimetrového krytého bazénu a od parkoviště u Aldisu. Otevírací doba i provozní řád se budou řídit podmínkami krytého plaveckého bazénu. 

 „Díky napojení na městské lázně mohou zákazníci využívat všech služeb, které nabízí nejen krytý padesátimetrový bazén a jeho zázemí, ale i přilehlé aquacentrum. Věříme, že celý komplex, který tu vznikne, přiláká více zájemců a bude více využívaný i v létě, kdy většina lidí tráví volný čas na přírodních koupalištích,“ vysvětluje přínos projektu s názvem Revitalizace území Slunná loučka Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, která městské lázně provozuje.

Náklady na slunnou loučku město odhaduje na šest milionů korun. Radnice je bude z části hradit sama, značnou část  chce pokrýt dotace z Evropské unie, o niž magistrát nyní usiluje. S financováním výstavby už souhlasili zastupitelé na svém prosincovém zasedání, nyní se musí vypsat výběrové řízení.  „Zahájení stavby brání už jen nezbytné administrativní úkony. Projekt je už hotový,“ prozrazuje Jindřich Vedlich, náměstek primátora. Pokud vše půjde bez problémů, začnou stavební práce už v létě, slunná loučka by tak mohla být hotová letos na podzim.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
23.1.2015 09:40
Horáková (neregistrovaný)
letní odpočinková zona
Spíš bych uvítala obrázek toho, jak to bude vypadat, než obrázek nicneříkající dívky (seč pohledné). :-) zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.1.2015 09:40
Horáková (neregistrovaný)
letní odpočinková zona
Spíš bych uvítala obrázek toho, jak to bude vypadat, než obrázek nicneříkající dívky (seč pohledné). :-)
27.1.2015 14:38
Tera  (Nováček)
...
jenže by to ještě chtělo i nějaký venkovní bazének na osvěžení

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kde se přes léto ve městě osvěžit? Mrkněte na otevírací doby

V Hradci se přes léto můžete osvěžit v několika vodních areálech. Na starosti je má Správa nemovitostí Hradec Králové. Všechny budou včetně dalších služeb během letních prázdnin otevřeny, otevírací doba se ale v létě od běžného provozu mění. Vyřádit se ve vodě je v Hradci možné,…
Čtěte více

Město spustilo osvěžující mlhoviště, otevřená je Flošna i slunná loučka

Teplé dny už nastupují a i ve městě jako je Hradec Králové je možné se příjemně zchladit. Už od pátku fungují hradecká mlhoviště. Využít lze už i oteřené koupaliště na Flošně a opalovat se můžete na slunné loučce u Městských lázní. Ve městě se nachází celkem jedenáct mlhovišťa a…
Čtěte více

Slunná loučka se dnes otevírá. Funguje už sedmým rokem

S příchodem krásného počasí se Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, rozhodla od úterý 10. května 2022 otevřít Slunnou loučku, relaxační a odpočinkovou zónu v bezprostřední blízkosti padesátimetrového plaveckého bazénu. V provozu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme