Štítky: | podchod | centrum |

Městu se nedaří vybrat projektanta na opravu podchodu v centru

Podchod si na rekonstrukci musí počkat.
Podchod si na rekonstrukci musí počkat. | autor: hradeckralove.cz

Již potřetí se chystá město Hradec Králové vypsat zadávací řízení na projektanta, který se ujme příprav na rozsáhlou rekonstrukci podchodu na třídě Karla IV. Do předchozích zadávacích řízení se nikdo nepřihlásil, proto je město muselo zrušit. Nyní radnice ještě více zvýhodnila podmínky pro uchazeče, například prodloužila lhůtu pro zpracování projektu. Podmínky na svém zasedání schválili radní města. Revitalizace podchodu by v případě příznivého vývoje mohla být zahájena zhruba začátkem roku 2025.

„Podchod na třídě Karla IV. je v současném stavu nevzhledný a nemoderní. Jeho vzhled pochází ze 70. let, kdy dominovala především funkčnost tohoto prostoru odpovídající vkusu tehdejší doby. Funkčnost podchodu chceme zachovat, ale celý prostor by měl vypadat čistě a působit příjemným vzdušným dojmem,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Celková revitalizace podchodu počítá, dle již zhotovené návrhové studie, s jiným rozložením dispozic. Změnit by se mělo uspořádání veřejných toalet a kavárna/cukrárna by se měla více otevřít do prostoru. Z podchodu dále zmizí kovové výkladce, nové budou podlahy a stropní svítila.

Město se nyní chystá vypsat již třetí veřejnou zakázku na projektanta a autorský dozor této akce. Aby radnice zvýšila zájem uchazečů o tuto zakázku, nastavila pro ně výhodnější podmínky. Tou nejzajímavější může být prodloužení lhůty pro dokončení projektové dokumentace na přibližně jeden rok.

„Rozhodně nechceme se zahájením této investice otálet, proto vypisujeme vstřícněji pojaté zadávací řízení. Potřebujeme kvalitního projektanta, bez toho teď nelze postupovat dál. Pokud by toto řízení bylo úspěšné a podařilo se nám nějakou společnost vysoutěžit a uzavřít s ní smlouvu, mohli bychom mít projektovou dokumentaci dokončenou v polovině příštího roku. Začátkem roku 2025 by pak, v případě příznivého vývoje, mohla začít samotná rekonstrukce,“ dodává náměstek Řádek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Do ulice V Kopečku se opět vrátí stroje. Budou se opravovat kanalizace a vodovody

Od zítřka budou opět zahájeny práce na obnově vodovodu a kanalizace V Kopečku, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat…
Čtěte více

Gočárovce se raději vyhněte. Kvůli opravám tam jsou dlouhé kolony

Když v dopravní špičce pojíždíte hlavním tahem centra Hradce - Gočárovou třídou, musíte počítat se zácpou. Provoz běžně brzdí semafory a kruhový objezd u Auparku, přesněji chodci přecházející po tamních přechodech. Nyní se tlak řidičům zvedá ještě více. V okolí křižovatky u vily…
Čtěte více

Podchodu u Centrálu se blýská na lepší časy. Radnice vybrala projektanta na rekonstrukci

V Hradci Králové bude moci začít příprava rekonstrukce podchodu na třídě Karla IV. Město v minulém roce vypsalo dvě zadávací řízení, do kterých se ale bohužel nikdo nepřihlásil. Poté radnice zmírnila podmínky pro uchazeče, kdy došlo mimo jiné k prodloužení lhůty pro zpracování…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme