Městská policie potřebuje nové vysílačky

Královéhradečtí strážníci mají zastaralé radiostanice a podle jejich slov už dosluhují. Původní radiosystém je totiž z roku 1994 a dochází k poruchám, obtížnému nabíjení. Je potřeba celý systém obnovit.
"Technik, který ho dokázal udržet při životě, zaslouží svým způsobem obdiv," řekl ředitel městské policie Miroslav Hloušek. "Už jsou v provozu několik let a objevuje se u nich stále častější poruchovost," dodala Eva Čížková, tisková mluvčí městské policie.
Proto uvedení policie plánuje v nejbližší době vyhlásit poptávkové řízení na dodavatele techniky. Jedna zajímavá nabídka výrobce této techniky se už objevila. Ten městu nabídl dodávku jedné základnové stanice, 12 vozidlových a 50 ručních vysílaček s lokalizačním systémem GPS za 1,1 milionu korun. Podle ředitele Hlouška je však potřeba počkat, jestli některá firma nabídne v poptávkovém řízení ještě lepší podmínky nebo zajímavější techniku.
"Zhruba za měsíc bychom měli vědět, od koho jakou techniku zakoupíme.Strážníci by tak nové vybavení mohli dostat do konce roku," dodala Čížková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme