Městská karta bude do konce února levnější, od 20. ledna lze koupit nové typy jízdenek

Změny v MHD začnou platit 1. února | Foto: Jiří Gangur
Změny v MHD začnou platit 1. února | Foto: Jiří Gangur

Blížící se změny cen jízdného v MHD Hradec Králové přinesou kromě zdražení za jednotlivé papírové jízdenky také výhodnější pořizovací cenu za městskou kartu. Od 20. ledna do konce konce února si ji zájemci mohou koupit za polovic. 

Od 20. ledna budou také v prodeji nové, tedy zdražené, typy jednotlivých papírových jízdenek. Dlouho očekávaný kompletní jízdní řád v knižní formě si cestující mohou zakoupit se začátkem února.

Městskou kartu pro cestování v MHD nabídne dopravní podnik za zvýhodněnou cenu

Cestování v MHD Hradec Králové už několik let usnadňuje městská karta. Tu cestující mohou využívat na příklad jako elekronickou peněženku, na které mají vložený kredit, z něhož se postupně odečítá jednotlivé jízdné. Takové placení jízdného zvýhodňuje Dopravní podnik města Hradce Králové nižší cenou za jednu jízdu - cena je pak 12 korun místo 18 korun. Na městskou kartu si ale pravidelní cestující v MHD mohou také zakoupit dlouhodobé jízdné na dobu jednoho a více měsíců. 

Dopravní podnik, který od začátku února zvyšuje ceny jednotlivého jízdného (viz článek MHD v Hradci Králové už příští měsíc změní ceny), chce podpořit cestování na městskou kartu a proto nyní přichází se speciální nabídkou. "Dopravní podnik bude v období od 20. ledna do 28. února nabízet pořízení městské karty, na kterou lze cestovat výhodněji, za akční cenu 50 korun," popisuje František Meduna z Dopravního podniku města Hradec Králové.

Městská karta však neslouží jenom v MHD, ale lidé ji mohou využít jako identifikační průkaz i ve Studijní a vědecké knihovně či Knihovně města Hradec Králové nebo při vstupu na koupaliště Flošna.

Nové jízdenky v hodnotě 18 korun budou v prodeji od pondělí 20. ledna

Nové typy papírových jízdenek pro MHD v hodnotě 18 korun si budou moci cestující zakoupit v prodejní síti už od pondělí 20. ledna. "Úprava tarifu, která začne v královéhradecké městské hromadné dopravě platit od 1. února se dotkne pouze ceny papírového jízdného. Cestování na městskou kartu nebo SMS jízdenku zůstává na své původní cenové výši," znovu upozorňuje František Meduna z dopravního podniku. 

Pokud mají cestující ještě zásobu jízdenek za 15 korun, mohou je využít nejpozději do 31. března 2014, musí si k tomu ale pořídit ještě tři doplatkové jízdenky v hodnotě jedné koruny. "Doplatkové jízdenky cestující zakoupí v zákaznických centrech dopravního podniku na Gočárově třídě, na terminálu hromadné dopravy a v ulici Pouchovská v sídle dopravního podniku," doplnil ještě František Meduna.

Kompletní jízdní řády budou v prodeji od 1. února

Od 1. února bude v prodeji také nový knižní jízdní řád královéhradecké MHD. Jízdní řád MHD Hradec Králové se bude prodávat v zákaznických centrech dopravního podniku: Gočárova třída 1225, terminál hromadné dopravy a Pouchovská 153 (sídlo dopravního podniku).

Upravený ceník jízdného v MHD Hradec Králové, platný od 1. února 2014

  • Papírová jízdenka zakoupená mimo vozidlo - nepřestupní | do konce ledna 15 Kč | od 1. února 18 Kč

  • Papírová jízdenka zakoupená u řidiče - přestupní, platná 45 minut, resp. 60 minut | do konce ledna 18 Kč | od 1. února 20 Kč

  • SMS jízdenka – přestupní, platná 45 minut, resp. 60 minut | 18 Kč | zůstává cena 18 Kč

  • Elektronická jízdenka - městská karta - základní | 12 Kč |  zůstává 12 Kč

Kompletní přehled cen jízdného v MHD Hradec Králové najdete na stránkách Dopravního podniku města Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme