Město plánuje výstavbu hřišť pro dospělé

Po výstavbě a rekonstrukci hřišť pro děti se chystá magistrát vyjít vstříc i dospělé populaci a chystá výstavbu hřišť pro dospělé, tzv. seniorparků či fitparků. Jde o plochy podobné dětským hřištím, ovšem místo herních prvků na nich bude moci široká veřejnost zdarma využívat různé posilovací stroje, které jsou určeny pro venkovní použití.

"Zatímco dětská hřiště slouží dětem, seniorparky, které jsou nazývány také fitparky, budou využívat především dospělí, včetně seniorů. V současné době jednáme o tom, kde by tyto seniorparky mohly vzniknout," uvedl náměstek primátora Martin Soukup. První z nich by mohl stát v blízkosti domů zvláštního určení Harmonie I a Harmonie II. Některé seniorparky by podle Soukupa mohly být i poblíž stávajících dětských hřišť. "Zatímco si větší děti budou hrát například na prolézačkách, rodiče či prarodiče si budou moci trochu zacvičit a tím si udržovat či zlepšovat svou kondici,“ dodal Soukup.
Celkové náklady na vybudování seniorparku jsou srovnatelné s náklady na výstavbu standardního dětského hřiště.  Nový seniorpark by tedy stál jeden až dva miliony korun. Pokud bude jednotlivý posilovací stroj umisťován jako doplněk pro dospělé k dětskému hřišti, pak samozřejmě náklady budou podstatně nižší, jeden stroj vyjde na několik desítek tisíc korun, dle druhu. První park pro dospělé by mohl v Hradci Králové vzniknout již příští rok.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.8.2010 11:58
Tomas  (Nováček)
Souhalsim, je to skvely napad. Obdobne parky jsou na zapad od nas bezne. Treba to donuti lidi vice sportovat a hybat se. Ale predstava, ze male dite si bude "hrat na prolezackach" zatimco dospely si bude opodal udrzovat kondici je mylna. Kazde male dite musi byt pod bezprostrednim dohledem dospeleho, ktery si tak moc nezacvici.
25.8.2010 18:13
Japa  (Pokročilý)
Ježíšmarjá, na takovouhle myšlenku může přijít jen chorý mozek, nebo politický hochštapler, který uhání před komunálními body za každou cenu. Je až odporné, že si snad Skutečně ten Sopukup myslí, že jsou lidé tak hloupí na tuhle udičku mu skočí. Ve městě, kde jsou zanedbané chodníky, některé části nemají kanalizaci a mámy s malými dětmi musí domů jezdit oklikami, se dost těžko hledá správný výraz, pro takového zmetka. Že se ten Soukup nestydí a nechodí kanálama, když je schopen takovou kravinu vůbec vyslovit. Na pokutu za vypovězení smlouvy s Atolem město nemá a on zde hází miliónama. Doporučuji, aby první hřiště pro seniory financoval soudruh Soukup ze svých zdrojů a ze zdrojů svých kamarádů, kteří budou tak nadšeni, že na sportoviště přispějí a ne z rozpočtu města. To by byl nejlepší způsob, jak takovým návrhům zatnout tipec. Jarda
26.8.2010 13:24
Japa  (Pokročilý)
Pan Soukup, by měl místo laciných volebních trháků, také jednou jednou jet ráno do práce kolem 8 hod. trolejbusem či autobusem. Tam by viděl, že senioři nepotřebují sportoviště, protože si dost zacvičí při nastuvování a vystupování z přecpaných dopravních prostředků. Tím, že město povolilo neuváženou výstavbu marketů a prakticky zlikvidovalo malé obchody v dostupné vzdálenosti, zejména pro starší lidi, se postaralo o přetíženost dopravních linek, ve kterých ráno jedou studenti do škol a současně se valí armáda důchodců do marketů. Já nevím jak mám nazvat člověka, který dává tak nepokrytě najevo svou hloupost, nebo touhu, získat volební preference. Tak soudruhu Soukupe, vylez ze svého auta, pro které máš rezervované místo u radnice a pokus se někdy dojet do práce veřejným dopravním prostředkem. Možná se ti rozsvítí v hlavě a nebudeš už takové kraviny publikovat a dojde ti, co skutečně lidé potřebují. Jarda
6.1.2013 09:28
Lada  (Nováček)
6.1.2013 09:27
Lada  (Nováček)
Jéé to je super zpráva, na to čekám takovou dobu.. Už se moc těšim. Doufám, že to dopadne dobře. Jinak mimochodem je to možná nějakej volební trik či co, ale alespoň tady bude hřiště pro osobní rozvoj. Ale to s tim tátou a dítětem na hřisti je opravdu vtip.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme