Štítky: | Magistrát | Bydlení |

Město nabízí téměř padesát malých bytů pro mladé. O nájemcích rozhodne los

| autor: hradeckralove.cz

Skoro padesát bytů nabídne hradecký magistrát mladým lidem. Přesně devětačtyřicet malometrážních volných bytových jednotek bude přidělovat v režimu startovacího bydlení. Pokud sháníte bydlení, není vám ještě 32 let, vyděláváte více než 16 500 hrubého a nemáte na území města žádnou nemovitost k bydlení, můžete zažádat. Magistrát žádosti přijímá od 15. do 30. listopadu 2016. Losovat se pak bude 16. prosince ve velkém sále hradeckého Adalbertina.

 

Třináct bytů má dispozici 1+kk, šestatřicet 2+kk. Losování by mělo určit budoucí nájemce bytů na dobu maximálně tří let, a to bez možnosti prodloužení.

Byty, které bude v režimu startovacího bydlení město mladým nabízet, se nacházejí v ulicích Ve Stromovce a Svatojánská. Jde o byty, které byly předchozími nájemníky postupně uvolňovány, přičemž bývalí nájemci už se v novém výběrovém řízení o startovací byty ucházet nemohou. Zvýhodněné nájemné činí 45,30 Kč/m 2/měsíc a startovací byt je poskytnutý na dobu určitou, která je vymezena třemi roky.

Žadatelem o startovací byt může být i mimohradecký občan, kter=mu do podání žádosti nebylo 32 let, nemá na území města ani byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení a nesmí být dlužníkem města ani městských společností. Příjem žadatele musí před konáním výběrového řízení dosáhnout hrubého příjmu 16 500 korun. Do tohoto příjmu se nezapočítávají sociální dávky a podpory všech typů. Zájemce smí žádat pouze o jeden byt. Podepsání smluv a nastěhování uchazečů, kteří vyhověli podmínkám a budou vylosováni, by se mělo uskutečnit v lednu příštího roku.

„Město chce touto cestou umožnit mladým lidem, kteří jsou na začátku své pracovní kariéry a životní cesty alespoň na tuto omezenou dobu výhodnější podmínky pro život v Hradci Králové. Byli bychom rádi, kdyby si našli své zaměstnavatele a v Hradci Králové domov natrvalo. I tentokrát město počítá s převisem poptávky, veřejné losování je v tomto případě nejspravedlivějším řešením,“ říká Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast majetku města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nová bytová rezidence se začne stavět v ulici Na Střezině

Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské…
Čtěte více

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme