Štítky: | Magistrát |

Město nabízí mladým další startovací byty

Ilustrační foto | Pixmac
Ilustrační foto | Pixmac

Na dveře necelé padesátky bytových jednotek z programu startovacího bydlení budou moci připevnit své jmenovky v brzké době další nájemci, kteří vyhoví podmínkám a vzejdou z losování.

Město Hradec Králové nabízí ve výběrovém řízení byty s dispozicí 1+kk a 2+kk. Startovací byty jsou určeny občanům na začátku jejich ekonomické kariéry, především pak mladým rodinám.

Startovací malometrážní byty, které co nevidět obsadí další nájemníci, se nacházejí v lokalitě Třebeš v ulici Svatojánská a Ve Stromovce. "Žadatelé, kteří splní podmínky odsouhlasené radou města, a budou vylosováni, mohou po uzavření smlouvy v bytě setrvat maximálně tři roky bez možnosti prodloužení. Nebude též možné byty vyměňovat," popsala Magdalena Vlčková, tisková mluvčí radnice města Hradec Králové. Nájemné je v bytech zařazených v programu startovacího bydlení stanoveno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční a za měsíc. Mluvčí radnice ještě uvedla, že do programu startovacího bydlení už nebudou moci vstoupit ti, kteří byt kdykoliv před tím od města v tomto režimu získali.

Kdo může žádat o starovací byty?

Výběrového řízení se mohou zúčastnit jednotlivci, manželé či registrovaní partneři, kteří v den podání žádosti nedosáhli věku 32 let a nejsou v Hradci Králové vlastníky nemovitosti určené k bydlení. "Žadatel nesmí být dlužníkem města ani městských organizací a musí mít měsíční příjem před konáním výběrového řízení alespoň ve výši 60 % průměrné mzdy v Česku za 4. čtvrtletí roku 2012 vyhlášené ČSÚ, přičemž do takového příjmu nelze započítat sociální dávky ani jiné finanční podpory," upřesnila mluvčí radnice města.

Žadatel splnění podmínek musí deklarovat čestnými prohlášeními. "V případě, že žadatel uvede mylné údaje, nebude město s takovým uchazečem smlouvu uzavírat,“ vysvětlil Ondřej Votroubek, vedoucí odboru správy majetku města královéhradeckého magistrátu. Zároveň dodal, že v případě zjištění nepravdivých tvrzení po uzavření smlouvy, to bude důvod pro její vypovězení.

Podmínkou podání žádosti bude jednorázová nevratná úhrada ve výši 1210 korun. Ti, kteří splní podmínky výběrového řízení, budou pozváni k losování. „Startovací byty jsou určeny pro žadatele na začátku jejich ekonomické kariéry, především pak pro mladé rodiny. Jde tak o další ze vstřícných kroků, kterým město už několik let potvrzuje své prvenství v celostátní soutěži Obec přátelská rodině,“ dodal náměstek primátora Martin Soukup, odpovědný za majetek města. 

Výběrové řízení je zveřejněno na úřední desce magistrátu města"Žádosti do výběrového řízení na startovací byty bude přijímat podatelna magistrátu v termínu od 20. do 31. května 2013," doplnila Magdalena Vlčková. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.1.2014 20:27
lucie (neregistrovaný)
Dobrý den je mi 25 a můj přítel má víc jak 32 let.Můžu já na sebe zažádat o byt?Nebo kvůli věku přítele teda nemáme šanci?děkuji
6.1.2014 11:37
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
RE:
Dobrý den, na Váš dotaz by měli erudovaně odpovědět pracovníci z Magistrátu města Hradec Králové z Odboru správy majetku města. Viz: www.hradeckralove.org/urad/odbor-spravy-majetku-mesta

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme