Město letos sjednotí pouze adresy v Třebši a na Pláckách

Magistrát lidem z dotčených oblastí vymění občanské průkazy přednostně a zdarma.
Magistrát lidem z dotčených oblastí vymění občanské průkazy přednostně a zdarma. | autor: hradeckralove.cz

Sjednocování názvů ulic v Hradci Králové pokračuje, tentokrát se mění názvy v oblasti zahrádkářských osad v Třebši a na Pláckách, kde se změny dotknou celkem 137 staveb. K dalšímu "čištění adres" dojde podle magistrátu až příští rok, kvůli blížícím se parlamentním a prezidentským volbám nebudou mít úředníci letos čas na další úpravy. Sjednocování adres přispívá k lepší orientaci především záchranářů, hasičů a policistů.

V jedné ze zahrádkářských kolonií v Třebši mají dnes některé stavby neoficiální název ulice Polabí, jiné K Labi. Nový jednotný název pro tuto oblast bude Zahrádkářská osada Polabí. Na Pláckách jsou dokonce tři neoficiální názvy ulic pro oblast zahrádkářské kolonie: většina objektů dosud používala označení Zahrádkářská osada, někteří měli ulici Chaty, další zase ulici U Labe.

"V posledním případě jde o název, který je navíc shodný s oficiálním pojmenováním jiné ulice v Hradci. Oficiálně budou mít nemovitosti v této části města v adrese název ulice Zahrádkářská osada U Labe," uvedl mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář.

S novými názvy ulic souhlasili v pondělí městští radní, v katastru nemovitostí se adresy mohou změnit až po odsouhlasení zastupiteli příští týden. 

„Čištění základního Registru územní identifikace adres a nemovitostí probíhá průběžně a vyžaduje oficiální názvy zahrádkářských a chatových oblastí a ohraničených prostorů ve městě,“ vysvětluje vedoucí správního odboru hradeckého magistrátu Ĺudmila Ducháčová. 

„Zavedením této změny do základního registru dojde i k automatické změně v katastru nemovitostí, takže majitelům nemovitostí nevznikne povinnost tuto změnu nahlásit na katastru nemovitostí,“ dodává Ducháčová. V dotčených oblastech město eviduje čtyři trvalé pobyty. Magistrát vyzve občany, kterých se to týká, a nabídne jim přednostní výměnu občanských průkazů zdarma.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Stacionář pro zdravotně postižené by v Třebši mohl začít růst za dva roky

Příprava výstavby nového denního stacionáře pro klienty se zdravotním postižením, který má vyrůst v místní části Třebeš, opět pokročila. Radní města schválili výběr projektanta i autorského dozoru pro stavbu, a to za přibližně 5,8 milionu korun bez DPH. Zhotovení projektové…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme