Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Litvínovská chemie hokejistům nechutnala

Foto: MOUNTFIELD HK
Foto: MOUNTFIELD HK

V rámci šestého kola nejvyšší hokejové soutěže zavítal na královéhradecký zimní stadion severočeský celek Verva Litvínov. Asi nikdo před začátkem letošního ročníku nečekal od party ve žlutočerných dresech v čele s veteránem Ručinským, že Litvínov bude po pěti odehraných kolech bez jediné porážky lídrem extraligové tabulky. A tak tomu zůstalo i po utkání v Hradci. Koktejl, který chemici hradeckým hokejistům namíchali, jim opravdu nechutnal. Po porážce 1:2 se hradecký tým ocitá na šestém místě tabulky a jejich soupeř se dál vyhřívá na samém vrcholku se ziskem úctyhodných 16 bodů.

První třetina jasně pro Hradec, ale gólů jako šafránu

Už ve třetí minutě úvodní části hry zavřeli hradečtí hokejisté svého soupeře v jeho obranném pásmu a Litvínov může děkovat jedině svému brankáři Francouzovi, že skóre zůstalo nezměněno až do sedmnácté minuty. V čase 16:11 našel zpoza branky Tomáš Pospíšil přesnou přihrávkou před branku výborně pracujícího kanaďana Collina Valcourta, který pohotovou ranou do šibenice nedal Francouzovi šanci – 1:0. 

Podle předváděné hry asi nikdo nečekal, že by hradečtí hokejisté mohli v dnešním utkáním neuspět. Litvínov byl pod tlakem, ale výborně a s obrovským nasazením přistupoval k útočícím hradeckým hráčům.

Když už celá hala předpokládala, že si domácí hubené jednobrankové vedení odnesou do druhé části hry, nahodil Ručinský puk směrem na domácího golmána Pavla Kantora, který měl zakrytý výhled a litvínovský Petr Chaloupka šikovnou tečí srovnal skóre třináct sekund před první sirénou – 1-1.

Litvínovská defenzíva působila hradeckým problémy

Perfektní defenzivní pojetí hry již od středního pásma, do kterého se zapojovala celá pětice chemiků způsobilo, že vrátka k Francouzově brance zůstávala přibouchnutá.

Když už se hradečtí střelci dostali do zakončení zlikvidoval jejich pokusy jistý litvínovský brankář. Avšak ani hosté nezústávali neaktivní, a tak udeřilo na druhé straně. Na trestné lavici seděl Bohumil Jank a Hradec bránil ve čtyřech.

Sklenička poslal nahrávku na pravé křídlo, kde našel Juraje Majdana, který ihned po zpracování přihrávky střílel z těžkého úhlu a našel skuliknu mezi chrániči domácího golmana – 1:2. Od tohoto okamžiku narostla litvínovské gardě křídla a Kantorovu branku ohrožovali čím dál tím častěji. Litvínov dokázal přestřílet Hradec ve druhé třetině 6:12!!!

Třetí část hry přinesla zvýšenou aktivitu hostů, kteří patrně našli recept na hru hradeckého týmu. Šance se vyskytovaly na obou stranách, ale gól nepadl.

Zajímavý moment přišel v 56. minutě. K Francouzově brance se po střele hnal na dorážku Kudrna, ale byl sražen k ledu Pirošem a pak byl i na zemi několik vteřin inzultován. Přesto zůstal tento zákrok rozhodčím Lacinou nepotrestán, což vyvolalo velké ohlasy v hradeckých ochozech a patrně i rozhodnutí klubu vetovat rozhodčího Lacinu pro další zápasy.

Necelé dvě minuty před koncem odjel brankář Pavel Kantor na střídačku a domácí rozehráli power-play

Za celou dobu si však dokázali vytvořil jedinou vážnější gólovou situaci. V závěrečných sekundách zpracoval litvínovský brankář Francouz hradecké nahození lapačkou přímo pod sebe a hokejkou vyslal střelu na opuštěnou hradeckou klec. Puk však přejel brankovou čáru po uplynutí času a brankářův gól neplatil.

Hradec tak podlehl litvínovské Vervě 1:2 v normální hrací době. 

Hradečtí fanoušci opět potvrdili, že jsou oprávněně mnohými považovány za nejlepší v extralize. Královehradecký zimní stadion zažil večer s kvalitním hokejem a skvělou kulisou. Cestu do ochozů si našlo 4378 diváků.

Hlavní trenér hradeckých hokejistů Peter Draisaitl  k utkání dodal:

 „Aktuálně nevypadáme moc dobře. Chybí nám přesvědčení do vlastní hry. Když se nám teď něco nepovede, tak hráči začínají improvizovat a nedrží se toho, co bychom měli hrát stabilně 60 minut. Budeme se muset trochu postarat o vlastní hokej, respektive ho zase najít, protože takhle bude určitě těžké vyhrát jakýkoliv zápas.“

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme