Lidé z Hradec Králové dostanou náhradu za havárii teplovodu

Za havárie teplovodu chce opatovická elektrárna poskytnout lidem z Hradce Králové náhradu. Stovky domácností totiž zůstaly v neděli a pondělí bez dodávek tepla a teplé vody. Za nekvalitní službu jim chce majitel elektrárny společnost International Power poskytnout slevu. Uvádí to v dnešním vydání pro Královéhradecký kraj MF Dnes.
Dodávku tepla a teplé vody v době havárií v některých částech Hradce Králové hodnotí vedení opatovické elektrárny jako nekvalitní. Proto se rozhodlo tento stav zohlednit v ceně za březnové služby. O tom, jaká bude výše náhrady a komu bude určena, se rozhodne do dvou týdnů. Náhrada se bude týkat pouze domácností a nebytových prostor, kde se netopilo delší dobu.
První havárie na potrubí přivádějící teplo se projevila v neděli před sedmou v oblasti sídliště Labská kotlina II. Netěsnost na primárním potrubí horkovodu způsobila únik přibližně 1500 tun topného média a tím prudký pokles tlaku v celé soustavě, spojený s výpadkem dodávek tepla a teplé vody. Stovky domácností zůstaly bez tepla a teplé vody několik hodin. Další porucha následovala v pondělí nad ránem na křižovatce ulic Haškovy a Chelčického. Od tepla odstavila na celý den v širokém okolí více než dvanáct set bytů a také školy, úřady a firmy včetně železničního nádraží či největšího hradeckého hotelu Amber Černigov.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru