Lidé si stěžují na zpoždění spojů

Obyvatelé Hradce Králové si stále častěji stěžují na nedodržování jízdního řádu městské hromadné dopravy. Stížností každým dnem přibývá, což potvrzuje i vedení dopravního podniku. Na vině však nejsou řidiči MHD ale rekonstrukce a opravy vozovek, které nyní téměř po celém krajském městě omezují dopravu.

"Vznikají dlouhé kolony a není možné je předjet", vysvětlil vedoucí střediska městské hromadné dopravy Leo Sedláček. Nejproblematičtější je třída Karla IV, jednotlivé části Střelecké ulice, úseky druhého silničního okruhu a objízdné trasy. Právě v těchto místech se tvoří ve všední dny zácpy, řidiči tu kvůli dlouhým kolonám dlouho čekají a stejně tak i řidiči MHD. Dochází tak ke zpoždění spojů, které většinou představuje maximálně deset minu.
Podle městského dopravce zpoždění přibývá, ale dokud nebudou opravy dokončeny, situace bude stejná. "Je dobře, že se rekonstrukce provádějí teď o prázdninách, kdy je ve městě méně lidí. Opravy jsou skutečně nutné. Stížnosti lidí chápeme, ale musíme to nějak překonat, alespoň po dobu oprav," dodal Sedláček.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme