Lidé kritizují opravené prostory hradecké filharmonie

Lidé kritizují nově zrekonstruované prostory hradecké filharmonie. Po špatné podlaze, která nevyhovovala požárním normám a dělníci ji museli vytrhat, nevyhovují divákům balkony po stranách sálu. Není z nich údajně vidět ani řádně slyšet. Informují o tom dnešní Hradecké noviny.
Vedení města kritiku stavby opravené za 120 milionů korun odmítá. Filharmonie naopak problémy s balkony přiznala. Kvalita prostorového zvuku je podle ředitele Filharmonie Hradec Králové Václava Dernera velmi dobrá, horší už je elektroakustika při nazvučených koncertech s aparaturou. „Technika je na základní úrovni. Před novou sezonou chceme dokoupit vybavení, které by elektroakustiku vylepšilo. Pak bychom mohli hostit například muzikály,“ uvedl Derner.
Filharmonie už o finance na akustiku ve výši 10 milionů korun požádala radnici. Výhled z balkonů po stranách sálu je ale zřejmě neřešitelný problém. "Mohli bychom zvýšit podlahu v druhých řadách lóží, ale nikdy to nebude stoprocentní. Podobně jako v dalších divadelních sálech," dodal Derner.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.5.2006 14:48
Jan David (neregistrovaný)
Filharmonie
Už se mi zajídá poslouchat jak tečou neuvěřitelné peníze do Filharmonie, kde se koná kultura pro úzký okruh lidí. Rád bych spočítal jaké jsou náklady na jednoho návštěvníka kterých chodí do Filharmonie poskrovnu. Zato oblast sportu a veřejného vyžití je v HK na úbytě, viz. absence veřejného koupaliště, fotbalového stadionu nebo také autobusového nádraží.
Fotbal který má v HK tradici a i dnes stále vysokou podporu fanoušků (viz návštěvy na České Budějovice a Slavii cca 8 000 diváků), stejně tak obležené veřejné písáky okolo Hradce jednoznačně svědší o jiných prioritach než jsou řády desítek milionu na dolaďování a více náklady ve filharmonii.
Priority města jsou bohužel jiné a argumentace Hradec město sportu, či Hradec místo pro život jsou víceméně úsměvné
Ing. Jan David
18.5.2006 23:12
Novák (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
Něco tak hloupého od vysokoškoláka jsem už dlouho nečetl. Pokud chcete argumentovat návštěvností,tak uvádějte průměr na zápas, ne návštěvu na nějaký tahák! Jistě,do Filharmonie nechodí tolik lidí jako na fotbal, ale hřišť je tady přehršel a žádný pořádný fotbal zde k vidění není.Jaká úroveň návštěvníků, takový stánek. Pro těch pár primitivů, kteří se chodí na fotbal vyřvat,pak se opít a řádit po městě, stadion v Malšovicích bohatě stačí !!!
19.5.2006 06:57
jpa (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
No, to jste toho vysokoškoláka "trumfnul". Víte, když si neustále čtete o tom, kolik dalších desítek a desítek milionů žádá Filharmonie, přitom bylo dříve prezentováno, že 120milionová přestavba vše vyřeší, nemůžet se lidem divit, že už jim to začíná lézt krkem.
K fotbalu: asi nevíte, v jakých podmínkách fotbal v Hradci přežívá, běžte se podívat na Bavlnu, kde se hrají extraligové zápasy dorostu, na Háječek, kde se hraje liga žáků. Opilce a hulváty nechce na stadionech nikdo, o tom se snad nemusíme bavit.
JPA
19.5.2006 14:31
Jan David (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
Vážený pane, pokud považujete několik jednotlivců kteří se vandalismem zabývají jako reprezentativní vzorek fotbalového fanouška pak je mi vás líto. Navíc tradice fotbalu v Hradci a okolí je veliká a proč by si všichni fandové neměli zasloužit důstojný stánek, který by s celkovým pozvednutím klubu znamenal návrat do 1.ligy a sportovní prestiž města. Kultura opravou Klicperova divadla a filharmonie tuto možnost dostala, na řadě je tedy sport, věc stejně veřejná a prospěšná.
Jan David
20.5.2006 11:34
sportu zdar (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
" proč by si všichni fandové neměli zasloužit důstojný stánek"
to je prave to oc tu bezi. existuje neco, cim by si ho meli zaslouzit??? a konkretne, prosim. (vyjma toho, ze ho moc moc chteji, stejne jako chce dite auticko nebo panenku)
20.5.2006 14:50
jpa (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
No to už je neuvěřitelné, jaké zasloužit, jaké autíčko?! Co to melete za nesmysly?
Bez rekonstrukce stadionu se NEMŮŽE hrát 1. liga -to je to, oč běží, to je alfa a omega všeho!
JPA
22.5.2006 10:32
sportu zdar (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
reagoval jsem na p. nad sebou, ale vas se taky zeptam. cim si 250 lidi z hk zaslouzi necelych sto mil.kc na novy stadion??
22.5.2006 11:46
jpa (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
S těmi 250 diváky jste se trefil spíš do té Filharmonie, to je počet jejích diváků, fotbal má stonásobně širší záběr...
JPA
23.5.2006 10:25
sportu zdar (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
no podle me maji oba kotle priznivcu priblizne stejne:) ale filharmonie vzdy byla v jine pozici, neaspiruje na primy finacni efekt jako fotbal.

btw: podle vseho by vase fotbalove muzstvo mohlo hrat v PA. tam, byt jejich 2.liga odchazi, budou mit stadion a nebudou mit naopak muzstvo. viz mfdnes 23.5.
23.5.2006 12:22
jpa (neregistrovaný)
RE: Filharmonie
"Neaspiruje na přímý finanční efekt" - ale no tak, smysl fotbalu je přece úplně někde jinde, ale když už jsme u toho - ti hudebníci ve Filharmonii hrají z lásky k hudbě zadarmo? A proč ten provoz tedy tolik stojí? Těmito úvahami se opravdu nikam nedostaneme.
Usuzovat na zájem o fotbal podle "kotle" - no to nemá smysl komentovat, vy jste úplně mimo.
JPA
19.5.2006 14:33
Standa (neregistrovaný)
Takže stručně řečeno. Podle Tebe navštívilo zapasy s Českými Budějovicemi a Slavií v domacím poháru 8000 primitivů. Tím ale urážíš nejen mě, ale i dost početnou skupinu obyvatel.Nicméně i kdyby všichni co chodí na fotbal byli primitivové jsou také daňovými poplatníky, svobodnými občany atd.. Tudíž si na závěr dovolím vysvětlit původ slova demokracie. Démos - lid, kracia - váha. Tedy váha lidu. Ne váha kasty šmidliboys či divadelníků. Stanislav Šafránek, DiS.
19.5.2006 16:07
Novák (neregistrovaný)
filharmonie
Pánové, no tak, proč tak rozhořčeně! Berte to tak, že odsuzujete to,co nikomu NIJAK neškodí! No a já přece kritizoval právě ty fanoušky,kteří NIC JINÉHO NEŽ FOTBAL NEUZNÁVAJÍ! Ti slušní, kteří mají rádi dobrý fotbal přišli (mimořádně) na fotbal, ale ne na Hradec, ale na jeho soupeře, kteří garantovali něco jiného než tu bídu ostatních utkání! Až se fotbal očistí od korupce a podvodů a stane se férovou soutěží o to kdo je skutečně lepší,bude mít i víc zastánců!
19.5.2006 17:59
jpa (neregistrovaný)
RE: filharmonie
Nijak neškodí? Myslíte si, že ta
1 miliarda korun (minimálně), co se v Hradci nasypala za posledních 15 let do Klicperova divadla a Filharmonie někde nechybí?
JPA
19.5.2006 21:44
Novák (neregistrovaný)
RE: filharmonie
Nevím kde jste vzal tu cifru,ale pokud někde nějaké peníze chybí, měl by se z toho někdo zpovídat. Pokud vím,nikdo dosud nepodal ani podnět k prošetření hospodaření města. Rozpočty byly schváleny, peníze na jednotlivé akce také. Převahu má koalice vedená ODS, tak ať Vám pan Škorpil prozradí čím to je, že není zájem sypat peníze do fotbalu, ale raději do divadla a Filharmonie. Víte,pamatuji fotbal před 40 lety,kdy Zikán,Tauchen,Jindra a spol. hráli pro radost a nedostávali ani dohromady tolik,co dnes jeden hradecký "profík",která z vápna netrefí branku. Až budou hrát pro radost rád se zase přijdu podívat a nepotřebuji k tomu nic extra!
20.5.2006 10:31
jpa (neregistrovaný)
RE: filharmonie
Je vidět, že od dob Tauchena jste v Hradci na fotbale nebyl, kolik si myslíte, že ti dvacetiletí kluci (všechno odchovanci a hráči z regionu) berou za peníze?! Tu miliardu (opravdu skromný odhad) jsem nemyslel, že by se "rozkradla", tolik se do provozu a x-násobných přestaveb těch institucí dalo, to nemůžete zpochybnit.
JPA
21.5.2006 23:29
Novák (neregistrovaný)
RE: filharmonie
Ale to se pletete.Chodil jse, ještě na Pavla Černého,Ríši Poláka,Mráze a další, kteří by za Hradec dali na hřišti duši. Pořád jsem doufal, že se najde nějaký hráčský patriot, ale nic.Kde jsou Němeček,Kuka,Frýdek a další, které naučili v Hradci hrát pořádný fotbal? Po Hradci ani nevzdechnou.A teď když se objeví nadějný hráč,do roka je pryč. Takže, pánové,když nemají zájem ti,kteří se do "velkého" fotbalu dostali díky Hradci,brečíte o prachy na špatném hrobě.
21.5.2006 23:35
Novák (neregistrovaný)
Ještě k ódám na fotbal
Teď mudrujte kolem návštěvnosti fotbalových utkání v Hradci. Odůvodněte, proč na souboj se Žižkovem, který se snaží, (stejně jakom Hradec) vybojovat postup přišlo celých 820 diváků!!! No a komentář k tomu, (nezáživný fotbal, nuda, nezájem hráčů atp.).
Jen potvrzují má slova, že ony velké návštěvy se nešly dívat na hru Hradce ale na soupeře!!!
22.5.2006 08:56
jpa (neregistrovaný)
RE: Ještě k ódám na fotbal
Trochu jste uhodil hřebíček na hlavičku v tom, že jde někdo na zápas ne kvůli "svému" týmu, kterému by měl fandit, pokud je aspoň trochu patriot, ale kvůli soupeři... Takových zapšklých lidí není málo.
Ale jinak jste ve všem trochu mimo, to se na mě nemůžete zlobit. Každý člověk, v každém oboru, když má na víc, než právě je, jde jinam, do lepší firmy, kde ho víc platí. Takový je svět dnes kolem nás. A hráčů, kteří v Hradci vyrostli a hrdě se k němu hlásí, není málo ani dnes (Piták, Skácel, Plašil, Kulič). Jo, jsou i zaprodanci (Němeček), ale to je v každé rodině.
Návštěva proti Žižkovu je jasná - mistrovství světa v hokeji, nemožnost postoupit do první ligy (ani ne snad výkonností, ale stavem klubu a jeho možnostmi, a samozřejmě nevyhovujícím stadionem - o tom jsem přesvědčen), pohodlnost dnešních konzumních lidí...
JPA
24.5.2006 18:50
Brain (neregistrovaný)
Filharmonie
Vidim, ze prispevku je tady hodne. Ja souhlasim s prispevkama cloveka , ktery ma nick JPA. Ja jsem ve filharmonii uz byl a sedel jsem na balkone ve druhem patre a videl jsem 5 houslistu a bubenika. To bylo vsechno. Totalne se vystavba balkonů nepovedla.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme