Letošní CIAF: 50 000 lidí a arcibiskup Duka

Letošní už 17. ročník letecké přehlídky CIAF přilákal přes 50 tisíc návštěvníků. Podle pořadatelů byla silnějším dnem neděle, kdy leteckému dni přálo počasí. Nevšední perličkou se stal let arcibiskupa Dominika Duky.

Sobotní oblačné a deštivé počasí podle pořadatele Aleše Cabicara odradilo část zájemců. I tak se ale návštěvnost pohybovala v očekávaných číslech. V neděli se také díky počasí podařilo zařadit do programu všechny naplánované lety podle původního programu. Na hradeckém nebi, které hostí každoročně jednu z největších leteckých přehlídek u nás, se tak předvedla téměř stovka strojů ze 14 států.
Letošní CIAF ale přilákal i nečekaného fanouška létání. Stal se jím arcibickup Dominik Duka, který podle vlastních slov o létání snil už za mlada. Sen se mu splnil, když nasedl do proudového letadla L-29 Delfín a obkroužil s ním několikrát letiště. Stroj přitom vedl zkušený bývalý vojenský pilot. Podle Duky to až taková novinka nebyla, protože má k nebi celý život blízko. Let se mu ale velmi líbil. „Arcibiskup už nám potvrdil patronaci osmnáctého ročníku přehlídky,“ řekl Hradeckému deníku po přehlídce Aleš Cabicar.
Sedmnáctý ročník CIAF se podle pořadatelů i policie obešel bez komplikací, a to včetně dopravy v okolí letiště. „Všichni vzlétli a vrátili se, což je nejdůležitější. Ani ze strany posádek jsem nezaznamenal žádné stížnosti,“ potvrdil Deníku ředitel letiště Roman Zindulka. „Všechno proběhlo bez problémů,“ potvrdil Hradeckému deníku i policejní operátor.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru