Letiště ovládl hip hop, stížností na hluk přibylo

I přes nepřízeň počasí přijelo letos na tradiční Hip Hop Kemp zhruba 20 tisíc lidí. Návštěvníci festivalu sledovali od čtvrtka do neděle přes 500 kapel z celého světa. Na hradecké letiště zavítaly kapely z Evropy, Ameriky, Asie, Austrálie i Afriky.

Do festivalparku na hradecké letiště přijeli hiphopeři z České republiky i ze zahraničí. Nejvíce zahraničních návštěvníků přijelo ze Slovenska, Polska a Německa. Na takové návštěvnosti má podíl    vysoká prestiž festivalu, je to jeden z největších evropských hiphopových festivalů, ale i velké množství hvězd.
Bohužel ale městští strážníci řešili desítky stížností na hlasitou hudbu, která se i přes vybudovaný protihlukový val šířila z jedenácti scén po městě a rušila tak obyvatele. Policie také musela řešit situaci v dopravě a lehčí problémy se sprejery a výtržníky. Spousta účastníků festivalu se také vydalo do centra Hradce nakupovat a hradečtí si na některé z nich oprávněně stěžovali. Podle prvních informací ale proběhl  Hip Hop Kemp 2008 bez větších komplikací a účastníci jej hodnotí jako jeden z nejlepších ročníků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.8.2008 16:55
RaF (neregistrovaný)
Cikáni v Okružní řvou pořád. Jenže ti jsou hájení.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme