Štítky: | Městské lesy |

Lesníci začali prodávat stromky. Borovice, smrky i jedle stojí stejně jako loni

Stromky jsou v nabídce jen do vyprodání zásob
Stromky jsou v nabídce jen do vyprodání zásob | autor: mestske-lesy.cz

Nejkrásnější svátky roku jsou za dveřmi a lesníci tak už začali prodávat nezbytné propriety. Tedy vánoční stromky a za několik dní i oblíbeného Hradeckého kapra. Stromky pocházejí převážně z prořezávek a zakoupit si je v následujících dnech můžete u hájovny Marokánka, Zelený sloupek a u obchodního centra Atrium. V nabídce jsou i stromky z plantáží, za několik dní se na pulty dostanou i ryby.

Lesníci prořezali více než dva tisíce kusů stromů

Více než dva tisíce zelených stromů prořezali v listopadu lesníci z hradeckých městských lesů. Dodávka teď putuje na vánoční trh. V nabídce je smrk za 170 korun, za borovici lesní dáte 230 korun a za borovici černou a smrk pichlavý 350 korun. Nejdražší v nabídce je jedle – za jeden kus zaplatíte 450 korun.

První stromky byly v prodeji už 1. prosince v hájovně Marokánka u Krňovic, kde budou lesníci prodávat stromky do 11. prosince. „Od 12. prosince se budou stromky prodávat i v hájovně U Zeleného sloupku na Novém Hradci a v centru města u obchodního centra Atrium, a to až do vyprodání zásob,“ popsala mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Na vánoční pult se už chystá Hradecký kapr

Kromě stromů se už lesníci připravují na vánoční kapry. Jejich prodej startuje 21. prosince v hájovně U Zeleného slupku. K dostání budou rovněž na tradičních místech jako je radnice na Velkém náměstí, prostor před Atriem nebo na sádkách Datlík. „Ryby pocházejí z našich lesních rybníků. Díky odbahnění rybníků a sádkování mají naši kapři skvělou chuť i kvalitu,“ slibují lesníci. A ani u ryb se cena od minulého roku nezměnila. Hradeckého kapra do 2,5 kilo koupíte za 85 korun, u těžších vah zaplatíte 90 korun za kilo. Za zabití si lesníci účtují 10 korun, za kuchání dalších 30 korun. V nabídce je také pstruh a siven za 159 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme