Labská stezka se chystá na jarní nápor cyklistů, loňská sezona byla skvělá

Na cyklostezku se loni vydaly tisíce lidí
Na cyklostezku se loni vydaly tisíce lidí | autor: FB Cyklostezka Hradubická labská

Podle meteorologů by už za několik dní mohlo naplno vypuknout to pravé jarní počasí. Nejvyšší čas tak oprášit kola, koloběžky a kolečkové brusle a vydat se po Labské stezce třeba až na Kuks. Tento úsek loni projel velmi vysoký počet návštěvníků. Bude se letos situace opakovat? A jaké rozšíření stezku čeká? Dozvíte se v našem článku.

Nejvíce lidí se na stezku vydalo 8. května

Jen loni úsek Labské stezky z Hradce Králové na Kuks navštívilo 225 tisíc návštěvníků. A to buď pěšky, na kole, koloběžce či na bruslích. Vysokou návštěvnost podpořil především po rekonstrukci otevřený hospital Kuks. Téměř sto tisíc lidí totiž dorazilo až k němu. Vyplývá to ze záznamů tří monitorovacích zařízení, která jsou umístěna ve Věkoších, Smiřicích a v Kuksu. Nejvytíženějším úsekem byl pak loni ten v okolí Věkoší.

Nejvíce návštěvníků, téměř dva a půl tisíce, zaznamenala oblíbená část stezky loni 8. května. Nejméně lidí se na asfaltku vydalo jen o několik dní později – 20. května. Odradilo je nejspíš studené a deštivé počasí, které tehdy panovalo. Nejfrekventovanějším dnem je během celého roku sobotu a nejvytíženější stezka bývá o prázdninách, tedy v červenci a v srpnu. V roce 2013 projelo stezkou kolem 200 tisíc návštěvníků. V roce 2014 to bylo ještě o 30 tisíc více.

Stezku čeká v příštích letech rozšíření přes zoo

„Labská stezka se v návštěvnosti drží stále na velmi vysokých číslech. Tomuto výsledku v uplynulém roce jistě pomohl i nově zrekonstruovaný a otevřený barokní areál v Kuksu. Turisté si cyklostezku velmi oblíbili, proto jsme rádi, že už se připravuje její pokračování. To by mělo vést přes Stanovice, Žireč, Dvůr Králové nad Labem směrem do zoo a dál na přehradu Les Království, Hostinné, Kunčice, až do Vrchlabí,“ řekl náměstek hejtmana zodpovědný za cestovní ruch Otakar Ruml. Další rozšíření je pak v plánu směrem na Pardubice, kde ho brzdí složité výkupy pozemků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké cyklostezky chátrají a nevyhovují koloběžkám. Město chce opravit alespoň ty nejhorší

Hradec je rájem cyklistů. Jednak pro svůj rovinatý kraj a také díky poměrně husté síti cyklostezek. Všechny však nejsou v dobrém stavu a to by chtěla hradecká radnice změnit. Chtěla by do poškozených cyklostezek investovat dvacet milionů korun. Chce tak zároveň vyjít vstříc i…
Čtěte více

Hradec bude v televizi. Předvede se jako místo přátelské k cykloturistice

Natáčení dalšího dílu pořadu Cyklotoulky s Českou televizí proběhlo na konci července v Hradci Králové a jeho televizní premiéra v České televizi ČT 2 a ČT SPORT a Slovenské televizi RTVS STV DVOJKA a bude vysílána v dubnu 2021. Cílem pořadu je ukázat krásu a výjimečnost města…
Čtěte více

Práce na úpravách tras pro cyklisty před zimním stadionem začnou ještě o prázdninách

Prostory před zimním stadionem, kde ústí Jiráskovy sady, se dočkají výrazné změny. Město nechá celý prostor upravit tak, aby působil uceleně, bude také bezpečnější a vzniknou zde i nová cyklistická spojení. Navíc dojde k dostavbě chybějících a obnově stávajících cyklostezek.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme