Krádeže kanalizačních poklopů ohrožují bezpečnost ve městě

Nárůst počtu krádeží poklopů kanalizačních vpustí registrují v posledních týdnech pracovníci Technických služeb Hradec Králové (TSHK). Nejvíce lapkové kradou poklopy v odlehlých částech města a v noci, výjimkou však není ani krádež během dne. Jak informovala tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, postiženy jsou hradecké komunikace nejen ve vlastnictví města, ale i jiných subjektů.

Od začátku března evidují TSHK zcizení zhruba 25 poklopů uličních vpustí, přičemž nejvyšší nárůst krádeží zaznamenaly v posledních třech týdnech. Litinový poklop přitom váží více než 20 kg. „Již několik měsíců evidujeme zvýšený nárůst krádeží jakýchkoliv kovových předmětů, a to na území celého města. Jedná se o kanálové poklopy, svody dešťové vody, trubky, nářadí a kovové předměty z okolí chat, zahrádek a domů. Nenechavci se nevyhnou ani veřejným prostranstvím v centru města. Strážníci těmto sběratelům kovů náklad směřující do sběrných surovin kontrolují a v případě, že objeví podezřelý předmět, je hledán jeho původ ve spolupráci s technickými službami. V případě, že předmětů je více a větší hodnoty, je k dořešení přivolána i Policie ČR. Některé výkupny jsou ochotné přijmout sebepodezřelejší kovový předmět,“ uvedl ředitel Městské policie Hradec Králové Miroslav Hloušek.
Právě strážníci na nebezpečí hrozící zcizeným odpadem často upozorňují. „Chybějící poklopy na městských komunikacích se snažíme v co nejkratším čase nahradit poklopem novým, v ideálním případě plastovým, který není pro zloděje zajímavý. Situaci řešíme po zjištění ztráty ihned, na místo vyráží vůz s dopravním značením,“ uvedl Tomáš Pospíšil z TSHK. Jelikož nejsou všechny poklopy stejného rozměru, nelze vždy provést náhradu plastovým poklopem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.6.2012 17:33
diviš  (Nováček +9)
Kanály
Celostátně velice jednoduché řešení.Dekl kanálu a podobné problematické věci pozná každý.Jestli ne sberna ,tak obsluhu zavřít a sběrnu také!Sběrny asi dávají problematickým sběračům jen část z ceny sběru a ostatní je provize.Že si stím nikdo neumí nebo nechce poradit je směšné a zároveň trestný čin!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme