Koupaliště Flošna v Hradci Králové bude zkracovat otevírací dobu

Koupaliště Flošna | Ilustrační foto: SNHK
Koupaliště Flošna | Ilustrační foto: SNHK

S příchodem chladnějšího počasí omezí koupaliště Flošna v Hradci Králové svou otevírací dobu. S chladnějšími rány i večery využívalo dlouhé otevírací doby stále méně návštěvníků.  

Ještě do tohoto pátku si zájemci mohou ve venkovních bazénech protáhnout svá těla od šesté hodiny ráno. Od soboty 24. srpna se však otevírací doba koupaliště zkrátí a otevřeno bude od devíti hodin ráno do osmé hodiny večerní. 

Letní sezóna na Koupališti Flošna byla letos sice krátká, ale o to intenzivnější. "Od dubnového zahájení letního provozu Koupaliště Flošna až do poloviny července bylo počasí velmi deštivé a chladné. I přes počáteční nepřízeň počasí se do Čech v druhé polovině července a v prvním srpnovém týdnu dostavila vedra přesahující 35°C, díky nimž navštívilo Koupaliště Flošna již přes 92 000 osob," popsal Jan Konvalinka, vedoucí královéhradeckého koupaliště. 

V těchto třech týdnech navštívilo koupaliště v centru města Hradce Králové maximu návštěvníků. Vysoká návštěvnost podle vedení společnosti Správa nemovistí Hradec Králové však neohrozila ani kvalitu vody. Ta se kontrolovala každý den a díky moderním technologiím, které se na koupališti k čištění vody využívají, vždy obstála.

Čekají nás už jen chladnější dny 

Předpověď počasí pro nadcházející dny slibuje na pátek, sobotu a neděli ještě příjemné letní teploty, které na sluníčku mohou dosahovat 30°C. "Koupaliště Flošna bude v těchto, možná již posledních teplých dnech, připraveno uvítat návštěvníky ve vyhřívaných bazénech. Veškeré vodní atrakce včetně divoké řeky a obou tobogánů budou v provozu," uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.  

Zájemci o ranní koupání však ani o tuto možnost nepřijdou. "V případě nepřízně počasí můžou ranní plavci využívat Plavecký bazén 50 m na Eliščině nábřeží, který je v pondělí, ve středu a v pátek otevřen od šesti hodin, v úterý a ve čtvrtek od devíti a v sobotu a v neděli od desíti hodin," doplnila ředitelka Bernhardová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme